Gydytojas pataria, kada reikėtų atlikti išsamų kraujo tyrimą | kl.lt

GYDYTOJAS PATARIA, KADA REIKĖTŲ ATLIKTI IŠSAMŲ KRAUJO TYRIMĄ

  • 0

Norėdami aptikti įvairius sveikatos negalavimus dažniausiai atliekame kraujo tyrimą. VUL Santaros klinikų gydytojo hematologo Andriaus Degulio teigimu, kraujo tyrimas gali parodyti ne tik rimtas ligas, bet ir ar žmogus rūko.

Pasak gydytojo, atliekant bendrąjį kraujo tyrimą galima aptikti įvairių ligų užuomazgų, kurių žmogus dar nejaučia.

„Mes vertiname baltas ir raudonas kraujo ląsteles, eritrocitus, krešėjimo ląsteles, ir normos atveju viskas turėtų būti gerai. Tačiau yra tam tikros būklės, kai žmogus jaučiasi visiškai sveikas, bet kraujo tyrimas gali rodyti įvairius nukrypimus nuo normos: nuo įvairių infekcijų ir alergijų iki labai sunkių kraujo ligų ir kraujo vėžio“, – sako A. Degulis.

Vis tik gydytojas atkreipia dėmesį, kad kartais sunkia liga sergančio žmogaus kraujo tyrimas gali būti normalus.

„Tam yra svarbu, kad būtent gydytojas įvertintų tyrimų rezultatus ir pasakytų, ar reikėtų kažką daugiau tyrinėti, ar ne. Kiekvienam žmogui rekomenduojama pasidaryti kraujo tyrimą bent kartą per metus profilaktinio patikrinimo metu. Jei ten yra kažkokių nuokrypių, reikėtų daryti papildomus, sudėtingesnius kraujo tyrimus“, – pataria pašnekovas ir priduria, kad sudėtingesnius tyrimus reikėtų daryti tik atlikus bendrąjį kraujo tyrimą arba pajutus tam tikrus simptomus. 

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS