Gydytojų atstovas: gal jau pasiektas pikas asmenų, užsikrėtusių koronavirusu | kl.lt

GYDYTOJŲ ATSTOVAS: GAL JAU PASIEKTAS PIKAS ASMENŲ, UŽSIKRĖTUSIŲ KORONAVIRUSU

 Santaros klinikų gydytojų profesinės sąjungos pirmininkas Valdas Pečeliūnas sako, kad optimistiniu atveju šią savaitę buvo pasiektas pikas asmenų, užsikrėtusių koronavirusu.

„Galima sakyti, kad ši savaitė yra pikas, bet čia būtų pats optimistiškiausias požiūris. Žiūrint į kelių dienų imtį, galima galvoti, kad ta imtis atitinka optimistiškiausią scenarijų“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė jis.

„Labai svarbu, koks procentas tarp ištestuotų yra teigiami (...) Vakar buvo ištestuota apie 2 tūkstančiai atvejų, nustatyta apie 40 atitinkamai. (…) Čia būtų apie 2 proc.“, – pridūrė V. Pečeliūnas.

Galima sakyti, kad ši savaitė yra pikas, bet čia būtų pats optimistiškiausias požiūris.

Jo teigimu, pesimistiškiausias variantas būtų 2 mln. koronavirusu užsikrėtusių asmenų.

„Pesimistiniai „akiniai“ būtų matematinis modelis, (…) kur mes suplanuojame, kad 60 proc. populiacijos bet kuriuo atveju susirgs ir taikomos kontrolės priemonės šiek tiek gali veikti to susirgimo greitį. Tada 2 mln. per skirtingą laiko tarpą“, – teigė Santaros klinikų gydytojų profesinės sąjungos pirmininkas.

Visgi gydytojų atstovas teigė neatmetantis optimistinio scenarijaus.

„Dėl optimistinio scenarijaus aš nenorėčiau sakyti, kad jis yra visiškai be pagrindo. Žiūrint į Pietryčių Azijos šalis, matyti, kad Pietų Korėja gražiai susitvarkė per tris savaites“, – sakė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

viruss

Nesvaikit,tai tik pradžia)

Vilnietė

Juokaujate, tuoj jums atvež virusų, jei trūksta.Virš milijono emigravusių-kol visi sugrįž iš viso pasaulio (dabar kažkodėl labai pamilę Lietuvą-nors mokesčius mokėjo kitmas valstybėms), tai apie viruso suvaldymą net nesvajokite.O kur dar kruiziniai ponuliai, ir jiems jau norisi namo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS