Į globos įstaigas iš ligoninių pacientai galės grįžti tik patikrinti dėl koronaviruso | kl.lt

Į GLOBOS ĮSTAIGAS IŠ LIGONINIŲ PACIENTAI GALĖS GRĮŽTI TIK PATIKRINTI DĖL KORONAVIRUSO

Globos ir slaugos įstaigų gyventojai į jas iš ligoninių galės grįžti tik patikrinus juos dėl koronaviruso ir nustačius, kad jie nėra užsikrėtę, nusprendė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra priimti sprendimai dėl globos įstaigų globotinių, analogiški sprendimai buvo priimti dėl slaugos įstaigų pacientų, norint suvaldyti situaciją ir užkirsti kelią COVID-19 viruso plitimui globos įstaigose, kur, kaip visi puikiai žinote, yra viena iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės grupių, tai yra, vyresnio amžiaus asmenys“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A. Veryga.

Jo sprendime nurodoma, jog pacientai į palaikomojo gydymo ir slaugos įstaigas iš ligoninių galės grįžti tik tada, kai jam yra atliktas testas dėl COVID-19 ir rezultatas yra neigiamas.

„Vienam patekus į tokią įstaigą, kur yra labai daug rizikos grupės asmenų – vyresnio amžiaus, sergančių lėtinėmis ligomis, infekcija ten lengvai išplistų ir būtų tikrai nemažai mirties atvejų“, – sakė ministras.

Perkeliant pacientus, gydytus koronaviruso židiniais tapusiose gydymo įstaigose, negiamų testų turi būti du iš eilės, atlikti ne trumpesniu kaip 24 valandų intervalu arba praėjus 37 dienoms nuo koronaviruso diagnozavimo dienos.

Iš ligoninių grįžę globotiniai taip pat turės būti izoliuojami 14 dienų.

Nurodyta matuoti visų atvykstančių į įstaigą darbuotojų kūno temperatūrą bei kas dieną matuoti ją įstaigų gyventojams.

Globotinius nurodyta suskirstyti į grupes ir suformuoti stabilias pamainas, kurių darbuotojai teiktų paslaugas tik konkrečiai asmenų grupei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kad

Dieve,kaip neapsakomai gaila tų žmonių .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS