Inovacija sergantiems diabetu – „Eurovaistinėje“ gliukozės stebėjimo sistemos yra nemokamos | kl.lt

INOVACIJA SERGANTIEMS DIABETU – „EUROVAISTINĖJE“ GLIUKOZĖS STEBĖJIMO SISTEMOS YRA NEMOKAMOS

  • 1

Nuo liepos 1 d. LR Sveikatos ministro įsakymu modernios nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemos yra valstybės kompensuojamos visiems sergantiesiems pirmojo tipo cukriniu diabetu. Šiuos naujus ir modernius gliukozės matavimo aparatus su gydytojo receptu galima įsigyti „Eurovaistinės“ vaistinėse, be to šiame vaistinių tinkle vartotojui jos yra visiškai nemokamos – „Eurovaistinė“ priėmė sprendimą padengti naujųjų sistemų vartotojo priemoką savo klientams.

Kompensacija I tipo diabetikams, o priemokas dengia „Eurovaistinė“

Nauja sistema leidžia diabetu sergantiems žmonėms nuolat stebėti cukraus kiekį ir gauti pranešimus apie pokyčius į savo išmanųjį įrenginį: telefoną ar planšetinį kompiuterį. Teisės akte numatyta, kad šios sistemos yra valstybės kompensuojamos visiems I tipo diabetikams.

„Naujoji nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistema – naujiena šalies vaistinėse, kuri padės cukriniu diabetu sergantiems žmonėms paprasčiau kontroliuoti ligą, nuolat ją stebėti – lengvai ir moderniai. Norėdami, kad kuo daugiau sergančiųjų priimtų sprendimą savo liga rūpintis inovatyviai, nusprendėme savo klientams padengti kompensuojamos sistemos priemokas – vadinasi sergantys pirmo tipo debetu ir turinys gydytojo receptą kompensuojamas gliukozės stebėjimo sistemas „Eurovaistinės“ vaistinėse gali pasiimti visiškai nemokamai“, – sako „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Gliukozės stebėjimas be adatų

Adatų dūriai kasdien tikrinantis gliukozės kiekį kraujyje gerai pažįstami kiekvienam sergančiam cukriniu diabetu. Apie sistemos veikimą pasakojanti „Eurovaistinės“ farmacininkė Jovita Aleknienė teigia, kad naują matavimo aparatą įsigiję diabetikai galės užmiršti adatas.

„Prie rankos pritvirtintas jutiklis matuoja gliukozės kiekį, o visa informacija siųstuvu persiunčiama į telefoną arba kitą išmanųjį įrenginį, kuriame galima matyti visą informaciją apie gliukozės pokyčius. Ši sistema itin gelbsti sergantiems I tipo cukriniu diabetu, kada gliukozės kiekis stipriai svyruoja paros bėgyje, tuo tarpu ja naudotis bus kur kas lengviau jaučiantiems adatų baimę ar netgi mažiems vaikams, kurie patys dar negeba įsivertinti gliukozės kiekio rodmenų“, – pasakoja J. Aleknienė.

J. Aleknienė / „Eurovaistinės“ nuotr.

Kompensuoja norimą gliukozės matavimą

Norintiems likti prie įprastų gliukozės matavimų imant kraują su adata bus toliau valstybės kompensuojamos diagnostinės juostelės gliukozei nustatyti. Valstybės kompensavimas bus skiriamas tik vienam vartotojo pasirinktam gliukozės matavimo būdui.

„I tipo cukriniu diabetu sergantys asmenys su gydytojo receptu gali didžiosiose „Eurovaistinės“ vaistinėse įsigyti naujuosius gliukozės stebėjimo sistemos aparatus arba užsisakyti juos į artimiausią filialą. Dėl naudojimosi naująja sistema kviečiame drąsiai kreiptis į mūsų vaistininkus, kurie yra pasirengę atsakyti į visus klausimus“, – sako „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė.

Jeigu pacientui iki liepos 1 d. buvo išrašytos diagnostinės juostelės, laukti, kol jos visos bus išnaudotos, nereikės – kompensuojamą nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemą galima gauti iš karto su gydytojo receptu.

GALERIJA

  • J. Aleknienė
„Eurovaistinės“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nepatogios tos sistemos, kliūva, trukdo rengtis ir praustis. Lengva nuplėšti užkabinus. Pabandžiau ir atsisakiau. Kai bus 5 kartus mažesnės, tada gal naudosiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS