Izraelis pradeda COVID-19 antikūnų testavimą vaikams nuo trejų metų | kl.lt

IZRAELIS PRADEDA COVID-19 ANTIKŪNŲ TESTAVIMĄ VAIKAMS NUO TREJŲ METŲ

Izraelyje sekmadienį pradėtas vaikų nuo trejų metų testavimas dėl antikūnų, siekiant gauti informacijos apie neskiepytų vaikų ir jaunuolių, įgijusių imunitetą nuo koronaviruso prieš prasidedant naujiems mokslo metams, skaičių.

Nepaisant kasdien didėjančių užsikrėtimų skaičių dėl labai užkrečiamos delta atmainos, Izraelio vyriausybė tvirtina, kad nori išvengti sunkumų ir vystymosi nesėkmių, kurias sukelia mokyklų uždarymas.

Izraelis jau pradėjo skiepyti dvylikos metų ir vyresnius vaikus.

Nacionaliniame serologiniame tyrime daugiausia dėmesio skiriama mokiniams nuo trejų iki dvylikos metų, kurie dar neturi teisės į vakciną, t. y. beveik 1,5 mln. vaikų.

Pasak švietimo ministerijos, jo tikslas – išsiaiškinti, kiek vaikų įgijo stiprią antikūnų apsaugą nuo koronaviruso po neregistruoto ar latentinio atvejo.

Vaikai, kurie turi pakankamai antikūnų, nebus verčiami karantinuotis, kai susidurs su COVID-19 sergančiu asmeniu. Taip siekiama sumažinti mokslo metų sutrikdymo galimybę.

Sekmadienį Jeruzalės savivaldybės pareiškime, skelbiančiame „didžiausią Izraelio serologinę operaciją“, meras Moshe Leonas paragino tėvus atsivežti savo vaikus į nemokamą 15 minučių trukmės testą, atliekamą paimant šiek tiek kraujo iš piršto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PIŠ

Žydu vyriausybe, dirba ir savo tautai.

AnI

Žydai protingi ir žino kaip apsaugoti savo žmones.Žydas neis į pliažą vidurdienyje tik ryte ir vakare.Jie pirmieji paskiepijo savus.Jie nepiketuoja nes supranta ,kad tai apsaugos juos nuo baisių komplikacijų po viruso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS