JAV valdžia užsakė „Moderna“ COVID-19 vakcinų už 1,5 mlrd. dolerių | kl.lt

JAV VALDŽIA UŽSAKĖ „MODERNA“ COVID-19 VAKCINŲ UŽ 1,5 MLRD. DOLERIŲ

JAV biotechnologijų bendrovė „Moderna Inc.“ susitarė su šalies valdžia dėl eksperimentinės vakcinos nuo koronaviruso SARS-CoV-2 100 mln. dozių tiekimo.

Daugiau nei 1,5 mlrd. dolerių vertės sandoris įsigalios JAV Maisto ir vaistų administracijai (Food and Drug Administration, FDA) šią vakciną patvirtinus.

COVID-19 vakcinos pacientams Jungtinės Valstijose bus teikiamos nemokamai, o vyriausybė turės galimybę nusipirkti papildomai 400 mln. dozių, pranešė „Moderna“.

Viena dozė kainuos apie 15 dolerių, tai yra gerokai mažiau nei „Moderna“ nurodė praėjusią savaitę (32-37 doleriai), skelbdama apie kainą mažų kiekių tiekimo atvejais.

„Moderna“ kuriama vakcina laikoma viena pažangiausių. Dabar su ja atliekami vėlyvosios stadijos bandymai, kuriuose dalyvavo 30 tūkst. pacientų. Numatytos gamybos apimtys pradiniame etape 2021 metais – mažiausiai 500 mln. dozių, o maksimaliai gali siekti 1 mlrd. dozių.

„Moderna“ iš valstybės sulaukė maždaug 950 mln. dolerių finansavimo vakcinos nuo naujojo koronaviruso, sukurtos kartu su JAV nacionaliniais sveikatos institutais, vystymui ir išbandymui. Įvertinant šį finansavimą, vienos dozės kaina gali siekti apie maždaug 25 dolerius.

JAV vyriausybė pastarosiomis savaitėmis pasiekė kelis susitarimus dėl COVID-19 vakcinų tiekimo, kurių bendra vertė viršija 9 mlrd. dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Morka

o kodėl db niekas nemiršta nuo coronos.db nd.spalį pradės mirinėt.. Cirkai be babkių.tak nado

SUSIJUSIOS NAUJIENOS