Jungtinė Karalystė užsisakė 90 mln. dozių potencialios vakcinos nuo COVID-19 | kl.lt

JUNGTINĖ KARALYSTĖ UŽSISAKĖ 90 MLN. DOZIŲ POTENCIALIOS VAKCINOS NUO COVID-19

Jungtinė Karalystė (JK) pasirašė susitarimą su dviem farmacijos bendrovėmis dėl 90 mln. dozių vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo.

Susitarimai pasirašyti su JAV vakcinų kūrimo bendrove „Novavax“ ir Belgijos įmone „Janssen Pharmaceutical Companies“, priklausančia JAV farmacijos milžinei „Johnson&Johnson“, pranešė JK Vyriausybė.

Pagal susitarimus, „Novavax“ turės pristatyti 60 mln. dozių vakcinos, o „Janssen Pharmaceutical Companies“ – dar 30 mln.

JK, kurioje gyvena 66 mln. gyventojų, iš viso su įvairiomis farmacijos bendrovėmis pasirašė susitarimų dėl maždaug 340 mln. dozių vakcinų nuo COVID-19 įsigijimo. Kol kas šios vakcinos yra tik kuriamos.

„Vyriausybės strategija yra suformuoti daug žadančių vakcinų kandidatų portfelį, kuris leis užtikrinti, kad rasime vakciną, kuri tikrai veiks“, – pranešime teigė verslo sekretorius Alokas Sharma.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

britai prisipirks netirtu -neisbandytu

yvairiausiu rusiu 90 milj vakcinu .... ir skiepys visus britus .. kurie isgyvens ... ta vakcina... ir bus patvirtinta kaip vakcina nuo corona viruso

Nauseda

Babajų ir Juodžiu sumažės valio nudveskit juodžiai ir babajai

Taip

Neisbandytos negalima naudoti.Nebent uz pinigus sutiks būti bandomais triušiais.Tenai vaikų neskiepina protingi.Tenai neserga,senelių namuose dirba lietuviai ir nėra jokio viruso. Seni žmonės ,ligoti kaip mirė ,taip miršta.Ir jokių problemų nėra.Mes palaikysime kol pasiskiepis dauguma o mažumai nereikės,nes nebus sergančių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS