Ką naudinga turėti namų vaistinėlėje sportuojantiems ir gyvenantiems aktyvų gyvenimą? | kl.lt

KĄ NAUDINGA TURĖTI NAMŲ VAISTINĖLĖJE SPORTUOJANTIEMS IR GYVENANTIEMS AKTYVŲ GYVENIMĄ?

  • 0

Traumos, nusilpęs imunitetas, skausmas – tai tik keletas iš iššūkių, kurie užklumpa besimėgaujančius aktyviu gyvenimu. „Eurovaistinės“ vaistininkė Karolina Kudzinskienė pataria, ką naudinga turėti namų vaistinėlėje vertinantiems fizinį aktyvumą.

1. Tepalas nuo skausmo ir uždegimo. Rekomenduoju rinktis šaldantį tepalą, jis puikiai padeda numalšinti sąnarių ir raumenų skausmą. Jame esantis levomentolis vėsina, gerina kraujotaką ir greitai suteikia palengvėjimą.

2. Šildantys pleistrai. Jie puikiai tinka pasitempus nugarą, kai persistengiame plušėdami darže ar po neteisingai atliktos mankštos.

3. Vaistai nuo skausmo ir uždegimo. Jų namų vaistinėlėje rekomenduojama turėti visiems, o sportuojantiems ar gyvenantiems aktyvų gyvenimą jų prireikia numalšinti stipresniam raumenų skausmui, kai tepalų nebeužtenka ar įvyko lengva trauma.

4. Elastinis bintas. Ši priemonė teisingai naudojant ir neužveržiant gali padėti numalšinti skausmą patemptoje vietoje (riešo, čiurnos), suteikti taip reikiamos ramybės ir greičiau pasveikti. Vis dėlto jeigu skausmas nepraeina, būtinai pasikonsultuokite su gydytoju.

5. Dezinfekantą ir tepaliuką skirtą paviršinėms žaizdoms gydyti. Nubrozdinimai, smulkios žaizdelės ar įdrėskimai – visa tai neišvengiama bėgiojant, leidžiantis į žygius ar dirbant. Gyvenant aktyvų fizinį gyvenimą padidėja traumų tikimybė, todėl naudinga turėti priemonių, kurios padėtų pasirūpinti paviršinėmis žaizdelėmis.

6. Magnio ir vitamino B6 ar magnio ir kalio papildai. Priklausomai nuo žmogaus gyvenimo būdo – sportuojant ar aktyviai leidžiant laiką, o gal tiesiog dažnai plušant darže ar dirbant kieme, naudinga naudoti magnio preparatus. Tai padeda užkirsti kelią mėšlungiui, kuris visada užklumpa netikėtai. Aktyviau dirbant ar sportuojant verta vartoti ir kalio preparatų.

7. Elektrolitai. Vaistinėse galima rasti puikių elektrolitų tirpalų, sukurtų specialiai sportuojantiems, jie padės ne tik atsigaivinti darbo ar sporto metu, bet ir pasirūpins, kad neprarastumėte reikiamų mikroelementų, pagal poreikį galima rasti praturtintų gliukozaminu, cinku (skirtų sąnariams), jėgų suteikiančiais angliavandeniais.

8. Heparino tepalas. Jis padės pavargusioms, skausmingoms ar net patinusioms kojoms, naudingas po sunkios ar aktyvios dienos, norint pasirūpinti, kad kitą dieną vėl jaustumėmės puikiai.

9. Papildai sportuojantiems. Galima rasti ir specialių maisto papildų sportuojantiems, juose yra mums reikalingų aminorūgščių, vitaminų, mineralų, jie taip pat dažnai būna praturtinti augaliniais ekstraktais. Tokie papildai suteiks optimalius maistingų medžiagų kiekius ir padės mums išlikti sveikiems bei energingiems.

10. Batonėliai praturtinti baltymais ir skaidulomis. Šį sveiką užkandį vertina vis daugiau aktyvų gyvenimo būdą propaguojančių klientų, jis padeda išvengti alkio, pasirūpinti organizmui reikiamomis medžiagomis.

  „Eurovaistinė“ – Lietuvos olimpinės rinktinės vaistinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS