Ką privalome žinoti prieš naudojantis soliariumu? | kl.lt

KĄ PRIVALOME ŽINOTI PRIEŠ NAUDOJANTIS SOLIARIUMU?

  • 0

Norėdami, kad oda nuolat išliktų graži ir įrudusi mėgaujamės kiekvienu saulės spinduliu, o žiemos – pavasario sezonais renkamės soliariumo salono paslaugas. Tad, ką reikia žinoti tiems, kurie nusprendė pasinaudoti dirbtinių spindulių teikiamais malonumais?

Itin šviesią I-II tipo odą turintiems asmenims būtina iki pusės sumažinti soliariumo rekomenduojamą pirmojo deginimosi soliariume seanso trukmę. Tiems, kurių kūnus puošia daug apgamų ar strazdanų, specialistai nerekomenduoja naudotis soliariumu. Siekiant išvengti pavojų vengti šios paslaugos turėtų ir tie, kurie yra nukentėję nuo deginimosi saulėje, sergantys odos vėžiu arba jei sirgo šeimos nariai.

Soliariumu naudotis ypač rizikinga nėščioms moterims, tad besilaukiančiosios turėtų visų pirma rūpintis savo bei kūdikio saugumu, o dėl vasariško įdegio šiek tiek palūkėti. Į soliariumą nederėtų eiti ir sergantiems tuberkulioze, cukriniu diabetu, katarakta, bei užkrečiamosiomis ligomis ir vartojantiems vaistus.

Vis tik tiems, kurie naudojasi soliariumo paslauga, vertėtų į tai žiūrėti atsakingai. Procedūros metu vartotojo oda turi būti švari, sausa, nesutepta kremais, losjonais, dezodorantais arba kitomis kosmetinėmis priemonėmis.  Tačiau apsauginiu kremu pasitepti būtina, bet nevertėtų stengtis sutaupyti ir naudoti tuos pačius produktus, kuriuos naudojate paplūdimyje, nes soliariume negalima naudoti jokių apsaugos priemonių (losjonų, kremų) nuo natūralių saulės spindulių poveikio.

Procedūros metu būtina naudotis apsauginiais akiniais su CE ženklu. Kiekvienai soliariumo įrangai turi būti skirtos ne mažiau kaip dvi tokių akinių poros, tad keblumų kilti neturėtų. Po seanso negalima tą pačią dieną degintis saulėje arba vėl naudotis soliariumu.

Kauno visuomenės sveikatos centras primena, kad šiomis paslaugomis besinaudojantys turėtų atkreipti dėmesį ar salonai, teikiantys soliariumo paslaugas nustatyta tvarka, turi leidimą – higienos pasą, kuris pateikiamas soliariumo paslaugų vartotojams gerai matomoje vietoje.

Paprastus dalykus lengva pastebėti, tad atkreipkite dėmesį į higieną. Soliariumo įrangos gultas ir apsauginiai akiniai po kiekvieno vartotojo apsilankymo turi būti valomi specialiais dezinfekciniais skysčiais. Prie soliariumo įrangos patiestas kilimėlis turi būti dezinfekuojamas arba dengiamas vienkartiniu užtiesalu, kuris keičiamas po kiekvieno apsilankymo.

Galbūt vartotojai apie tai dažnai nesusimąsto, tačiau siekiant užtikrinti saugumą, nepilnamečiams yra draudžiama teikti soliariumo paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS