Klaipėdos apskrityje gripas smūgiuoja silpniau? | kl.lt

KLAIPĖDOS APSKRITYJE GRIPAS SMŪGIUOJA SILPNIAU?

Nors didžiausias sergamumas gripu ir peršalimo ligomis vis dar siekia epideminį lygį, tačiau sergančiųjų pradeda mažėti. Visoje apskrityje kovą su šio sezono ligomis tęsia daugiau nei pusšimtis gyventojų. Didžiausias sergamumas vis dar fiksuojamas uostamiestyje.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, vasario 8–14 dienomis sergamumo gripu ir peršalimo rodiklis Klaipėdos apskrityje, lyginant su savaite prieš tai, sumažėjo 1,1 karto.

Gripu susirgo 968 Klaipėdos apskrities gyventojai, iš jų 433 - vaikai.

Nors sergamumo šio sezono ligomis rodiklis ir mažėja, tačiau ne visiems kova su varginančiais susirgimais sklandi.

Dėl gripo sunkios ligos eigos Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose praėjusią savaitę atsidūrė per pusšimtį asmenų, daugiau nei pusę jų – vaikai.

Būta ir tokių, kuriems prireikė išskirtinio medikų dėmesio. Intensyviosios terapijos skyriuose gydėsi 5 ligoniai.

„Klaipėda“ jau rašė, kad klastingas šiųmetis gripas uostamiestyje jau nusinešė vieną gyvybę. Praėjusią savaitę Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nuo gripo sukeltų komplikacijų mirė 58 metų amžiaus Mažeikių rajono gyventoja.

Šiomis dienomis didžiausias sergamumas buvo užregistruotas uostamiestyje, Kretingos bei Skuodo rajonuose.

Klaipėdoje gripas į ligos patalą paguldė daugiau nei 600 gyventojų. Kretingos rajone susirgo 98 žmonės, o Skuodo rajone – 39.

Pastebima, kad šiųmetis gripas neretai sukelia plaučių uždegimą, sinusitą.

Uostamiestyje vis dar siautėjantis gripas stabdo ir mokymo procesą.

Praėjusią savaitę dėl didelio mokinių sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pamokos kelias dienas nevyko „Vaivorykštės tako“ gimnazijoje – priešmokyklinėje ir 2 klasėje ir „Vyturio“ pagrindinėje mokykloje – 6 B klasėje.

Sausio 25–31 d. sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis epideminį lygį pasiekė uostamiestyje, Klaipėdos rajone ir Kretingos rajone. Klaipėdoje ir rajone gripo epidemija paskelbta vasario 2 d., o vasario 4 d. – Kretingos rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS