Lietuvoje – koronaviruso atvejų šuolis: COVID-19 diagnozę išgirdo 1585 žmonės, užgeso dar 15 gyvybių | kl.lt

LIETUVOJE – KORONAVIRUSO ATVEJŲ ŠUOLIS: COVID-19 DIAGNOZĘ IŠGIRDO 1585 ŽMONĖS, UŽGESO DAR 15 GYVYBIŲ

  • 7

Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad Lietuvoje praėjusią parą nustatyti 1585 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė dar 15 žmonių

Šalyje atlikti 12 tūkst. 842 molekuliniai (PGR) ir 7463 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 545,3 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,5 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 244 tūkst. 555 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 220 tūkst. 565 asmenys, deklaruoti 175 tūkst. 511 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 15 tūkst. 238 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 60 tūkst. 292.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3900 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7874 mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Apgailėtina

Tiesiog gaila Šimonytės ir kitų valdančiosios daugumos besistengiančių įvairiausiais būdais saugotis užkrėtimų ir užsikrėtimų.Bet ką padarysi,jei paklūstama labiau prekybininkams,kuriems savas biznelis labiau rūpi nei jų pacientų sveikata.Arba tokiems mažamoksliams tėveliams ar į nosis isikišusių pagaliukus mamelių svaičiojimams dėl vaikų testavimosi.Tokių nevykėlių dėka ir užkrečiami niekuo dėti save ir kitus saugantys žmonės.O labiausiai gydytojai,kurie visas jėgas atiduoda gygdydami ir šviesdami tokius nevykėlius protestuotojus ir jų aukas..

tam kaunas

Gal vaistu ryte pamirsai isgert kad nebesivaldai?

?

Kinija bapkes moka už propagandą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS