Koronavirusas vėl įsisuko į Ukmergę: infekcija nustatyta 10 žmonių | kl.lt

KORONAVIRUSAS VĖL ĮSISUKO Į UKMERGĘ: INFEKCIJA NUSTATYTA 10 ŽMONIŲ

  • 0

Į Ukmergę vėl grįžta koronavirusas. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pranešė, kad rajone koronavirusu serga 10 žmonių.

„Leidęs daugiau nei mėnesį atsipūsti, koronavirusas vėl Ukmergėje. Nuo rugsėjo 15 dienos Ukmergės gyventojams patvirtinta 10 naujų COVID-19 ligos atvejų. Šįkart infekcija įsisuko mieste veikiančioje nedidelėje, iki dešimties darbuotojų turinčioje uždaroje akcinėje bendrovėje ir vienoje miesto gimnazijoje“, – antradienį feisbuke skelbia D. Varnas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, rugsėjo 15-ąją COVID-19 nustatytas ukmergiškei, rugpjūčio 31 dieną grįžusiai iš Didžiosios Britanijos. Po dviejų dienų, rugsėjo 17-ąją, koronavirusas nustatytas šios moters sutuoktiniui bei jo bendradarbiui. Kitą dieną COVID-19 patvirtintas dar vienam šios įmonės darbuotojui bei anksčiau minėtos šeimos dar vienam nariui. Dar po dienos, rugsėjo 19-ąją, COVID-19 infekcija diagnozuota dar vienam šios įmonės darbuotojo šeimos nariui, taip pat asmeniui, susijusiam su šia įmone ir dviem jo šeimos nariams. Dar po dienos virusas nustatytas kito šios įmonės darbuotojo šeimos nariui, o kitas ligos atvejis patvirtintas asmeniui, kuris turėjo kontaktų su rugsėjo 18 dieną susirgusiuoju asmeniu.

Iš visų 10-ies susirgusiųjų vienas yra vienos Ukmergės gimnazijos moksleivis. Nustatyti su juo kontaktavę 24 asmenys bei bendraklasiai izoliuoti ir nuo šiandien mokysis nuotoliniu būdu.

„Ukmergėje šiuo metu iš viso izoliuota apie 50 sąlytį su susirgusiais turėjusių asmenų. Įmonės, į kurią įsisuko koronavirusas, patalpos rugsėjo 18 dieną buvo dezinfekuotos, o visiems darbuotojams atlikti greitieji COVID-19 testai, – rašė savivaldybės atstovas. – Taigi, iš viso rugsėjo 21 dienai Ukmergės rajone turime jau 106 COVID-19 ligos atvejus, iš jų 9 pasibaigę mirtimi.“

Kaip jau buvo rašyta, per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 45 nauji koronaviruso atvejai, bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 3859. Beveik pusė naujų atvejų – židiniuose, daugėja užsikrėtusių medikų.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 18 užsikrėtusiųjų. Izoliacijoje yra 15 tūkst. 491 asmuo. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatytas 251 įvežtinis atvejis. Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 5416 ėminių, iš viso iki šiol ištirta 731 tūkst. 912 ėminių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS