Lietuva perleido Kiprui 117 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių | kl.lt

LIETUVA PERLEIDO KIPRUI 117 TŪKST. „COMIRNATY“ VAKCINOS DOZIŲ

  • 1

Lietuva perleido Kiprui 117 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių nuo COVID-19 ligos, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmadienį vakcinos pristatytos į Kiprą tiesiai iš gamintojo „BioNTech ir Pfizer“.

„COVID-19 pandemija tapo milžinišku iššūkiu visai žmonijai, ir visos šalys sunkiai kovoja siekdamos sugrąžinti normalų gyvenimą. Solidarumas šioje kovoje yra gyvybiškai svarbus, tai yra kiekvieno iš mūsų atsakomybė. Kipras reiškia didelę padėką Lietuvai, kuri greitai atsiliepė į mūsų prašymą perleisti 117 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių ir šį prašymą patenkino“, – teigia Kipro sveikatos ministras Michalis Hadjipantela.

Lietuva Kiprui perleido vakcinas, kurios buvo užsakytos, apmokėtos, bet dar nepristatytos.

Solidarumas šioje kovoje yra gyvybiškai svarbus, tai yra kiekvieno iš mūsų atsakomybė.

Lietuva iš skirtingų gamintojų 2022–2023 metams yra užsakiusi 14,7 mln. vakcinų dozių, didžiausias kiekis– beveik 9,3 mln. dozių – užsakytas iš „BioNTech ir Pfizer“. Šiuo metu Lietuvoje šios vakcinos pakanka visiems norintiesiems – skiepijančiose įstaigose ir valstybės medicininių atsargų sandėlyje yra apie 750 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių.

Prisidėdama prie pasaulinės kovos prieš COVID-19 pandemiją, Lietuva kiek daugiau nei 1,6 mln. vakcinų dozių perdavė užsienio šalims neatlygintinai.

Dalijimasis vakcinomis taip pat vyko skolinimosi pagrindu. Praėjusių metų vasarą Lietuva paskolino Norvegijai 100,6 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių, o mainais pasiskolino 100 tūkst. „COVID-19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozių. Lietuva pasiskolintas vakcinas jau grąžino, Norvegija tai padaryti ketina šiemet

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

perleido?

dovanojo ar pardavė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS