Lietuva peržengė raudoną liniją: kurioje savivaldybėje COVID-19 sergama daugiausia? | kl.lt

LIETUVA PERŽENGĖ RAUDONĄ LINIJĄ: KURIOJE SAVIVALDYBĖJE COVID-19 SERGAMA DAUGIAUSIA?

  • 1

Lietuvoje pastaruoju metu užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius sparčiai didėja. Po rekordiškai daug fiksuotų koronaviruso atvejų savaitgalį, sergamumas itin pakilo keliose šalies savivaldybėse.

Naujausia statistika pateikiama interaktyviame koronaviruso žemėlapyje. Registrų centro duomenimis, Lietuvoje sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 26,1.

Tuo tarpu lyginant COVID-19 sergamumą atskirose savivaldybėse, galima matyti, kad Raseinių rajone šis skaičius didžiausias – 201,8.

Antroje vietoje – Radviliškio rajono savivaldybė, čia sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 188,6. Trečioje vietoje pagal sergamumą COVID-19 yra Šiaulių miestas – 80,8.

Vilniaus miesto savivaldybėje sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 32, 4, rajone – 21. Kauno miesto savivaldybėje šis skaičius siekia 17,6, o Kauno rajone – 12,4.

Šiaulių ligoninėje nustatyti dar devyni COVID-19 atvejai

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje antradienį nustatyti dar devyni koronaviruso atvejai, situaciją šiuo metu vertina epidemiologai, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Jo teigimu, iš viso gydymo įstaigoje, pirminiais duomenimis, jau nustatyta 11 atvejų.

„Koronavirusas, šiuo metu turimais duomenimis, patvirtintas keturiems pacientams, trims darbuotojams, dar keturi atvejai šiuo metu tiriami, informacija tikslinama“, – teigia epidemiologai.

Šiuo metu ligoninėje dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Respublikinė Šiaulių ligoninė – viena iš penkių pagrindinių šalies gydymo įstaigų, koordinuojančių koronaviruso valdymą.

Ligoninės vadovas Remigijus Mažeika BNS teigė, kad kol kas pagalba žmonėms bus teikiama įprastai.

„Kiekviena tokia situacija, žinoma, kad trukdo dirbti normaliai, bet svarbiausia išsaugoti paslaugų teikimą. Skubi pagalba, kalbu apie klasterį, insultų klasterį, tai tikrai bus teikiama, stacionarinė būtinoji pagalba taip pat bus teikiama“, – teigė gydymo įstaigos direktorius.

Jo teigimu, koronavirusas pasklido Neurologijos skyriuje, kuriame pirmas atvejis nustatytas pirmadienį, čia iš viso gulėjo apie 40 pacientų.

„Koronavirusas buvo nustatytas pacientei, paguldytai prieš 10 dienų. Guldymo metu buvo atliktas testas, jis buvo neigiamas, pacientė buvo gydoma ir ruošiama išsiųsti į slaugos ligoninę, todėl tyrimas atliktas dar kartą – jis parodė, kad pacientė infekuota“, – kalbėjo R. Mažeika.

Pasak ligoninės vadovo, iškart po to buvo pradėtas testuoti įstaigos personalas ir pacientai.

„Šiuo metu yra apie 50 iš viso žmonių ištestuota“, – teigė Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas.

Anot jo, saviizoliacijoje yra „nemaža dalis skyriaus“, tačiau tikslaus skaičiaus jis neįvardino.

Be kita ko, ligoninės direktorius R. Mažeika teigė, kad visi ligoninėje nustatyti atvejai yra besimptomiai, Neurologijos skyrius šiuo metu uždarytas, jo padalinys atidarytas kitame skyriuje.

Beveik pusė naujų atvejų – židiniuose, daugėja užsikrėtusių medikų

Iš 45 naujų koronaviruso atvejų 20 patvirtinta židiniuose, septyni užsikrėtusieji yra medikai, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Keturi nauji atvejai patvirtinti Radviliškio ligoninėje. Susirgimas nustatytas dviem darbuotojams ir dviem pacientams – vienam iš jų koronavirusinė infekcija patvirtinta po mirties. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 67 atvejai.

Du atvejai patvirtinti Šiaulių Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojams. Taip pat koronavirusas nustatytas Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojui ir vienam pacientui.

Be to, naujas užsikrėtimo atvejis praėjusią parą patvirtintas Šiaulių pramoninių prekių parduotuvės „Senukai“ sandėlio darbuotojui. Čia iš viso užfiksuoti du atvejai.

Vilniaus apskrityje po keturis atvejus buvo patvirtinta „GymPlius“ ir “City Dance“ protrūkiuose. Epidemiologų vertinimu, su „GymPlius“ iš viso jau yra siejama 18 atvejų, o su „City Dance“ – 16 atvejų.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, vienas atvejis nustatytas Raseinių policijos komisariato darbuotojui. Su šiuo protrūkiu jau yra siejami iš viso 32 atvejai. Be to, du atvejai užfiksuoti ir Raseinių savivaldybės administracijos darbuotojams.

Septyni COVID-19 ligos atvejai per vakar parą patvirtinti asmenims, kurie užsikrėtė po kontakto, bet ne židiniuose, be kita ko, šiuo metu nežinomos šešiolikos asmenų užsikrėtimo aplinkybės.

NVSC duomenimis, iš šių sergančiųjų grupių koronavirusas patvirtintas dviem medikams. Infekcine liga užsikrėtė vienas Raseinių ligoninės konsultacinės poliklinikos darbuotojas ir vienas Kauno GMP stoties darbuotojas.

Taip pat trys atvejai iš šių grupių patvirtinti ugdymo įstaigose.

Kaip informavo NVSC, užsikrėtimas nustatytas Kaišiadorių rajono Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos mokytojui, dėl turėto sąlyčio izoliuota apie 140 žmonių.

Raseiniuose lopšelyje-darželyje „Saulutė“ susirgimas patvirtintas darbuotojui. Tai antrasis užsikrėtimo atvejis įstaigoje, tačiau jie tarpusavyje nėra susiję. Čia iš viso izoliuota 13 asmenų.

Taip pat Raseiniuose „Šaltinio“ progimnazijoje koronavirusas nustatytas mokiniui. Dėl turėto sąlyčio su sergančiuoju jis buvo izoliacijoje, kontaktinių asmenų nenustatyta. Iš viso šioje ugdymo įstaigoje patvirtinti trys atvejai – jie tarpusavyje nėra susiję.

Per praėjusią parą registruoti ir du įvežtiniai atvejai: Vilniuje – iš Baltarusijos, Alytuje – iš Airijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3859 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nu va

tai rinkimų nebus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS