Lietuvoje – 11 naujų koronaviruso atvejų | kl.lt

LIETUVOJE – 11 NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ

  • 12

Praėjusią parą, gegužės 15-ąją, penktadienį, nustatyta 11 naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų. Iš viso šiuo metu patvirtinti 1534 ligos atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSC) šeštadienio duomenimis, per praėjusią parą ištirti 7793 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, o iki šiol jau iš viso ištirta 224040 ėminių.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje serga 485 žmonės. Nuo jos mirė 55 žmonės, pasveiko – 988. Izoliacijoje šiuo metu yra 272 asmenys.

Šeši žmonės, užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia NVSC.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Taigis

NUSPRENDŽIAU PAISDARYTI DEZINFEKATORIŲ.Paėmiau vieną litrą spirito o toliau neprisimenu. Viskas kaip rūke.....

LLL

Tu neskleisk melo dėl kirpyklų. Kad tik būtų šmeižto. Kitas tipo pažįsta tuos sergančius. Imkite ir rodykite. Aš irgi galiu parašyti ir visi tikės. Kam mums reikia smegenų plovimo? Daug metų sakydavo rusai puola ir visi patikėjo. Dabar corona mus puola.

Biški jo

Baisu kai šitiek debilų vaikšto žeme.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS