Lietuvoje nuo koronaviruso pasveiko 94 metų moteris | kl.lt

LIETUVOJE NUO KORONAVIRUSO PASVEIKO 94 METŲ MOTERIS

„Klaipėdos hospise“ nuo koronaviruso pasveiko 12 globotinių, tarp jų yra ir seniausia įstaigoje gydoma pacientė – 94 metų moteris, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Esam gavę oficialų patvirtintiną, kad 12 pacientų yra laikomi pasveikusiais dėl koronaviruso, žinoma, jie ten turi dar visokių kitokių ligų“, – BNS ketvirtadienį sakė NVSC Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Pasak jo, įstaigoje iš viso infekcine liga užsikrėtė 33 pacientai, trys iš jų mirė, vienas išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Šiuo metu koronavirusu dar serga 17 pacientų.

Įstaigoje COVID-19 nustatytas ir 12-kai darbuotojų.

„Turime patvirtinimą, kad du darbuotojai pasveiko“, – sakė NVSC atstovas.

„Klaipėdos hospisas“ koronaviruso židiniu tapo balandžio viduryje, kuomet koronavirusas buvo patvirtintas kelioms dešimtis globotinių ir darbuotojų.

NVSC Klaipėdos departamento duomenimis, tuo pačiu adresu, kur įsikūręs hospisas, veikia dvi įstaigos: UAB „Klaipėdos hospisas“ bei viešoji įstaiga „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“.

Atliekant įstaigos patikrinimą, nustatyta, kad higienos pasą turi tik pastaroji ir ta – tik vieno paciento slaugymui.

Dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla Klaipėdos hospise atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti po to, kai gauti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atlikto hospiso patikrinimo rezultatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Kuo mažiau tokių Hospizų! Jiems nerūpi niekas, tik piniga! Privatūs senelių namai- kosmosas,jie ne tik kad netvarko jų, bet ir pavalgyti gauna tik du kartus t.y. - perkasti. Pati pabuvusi juose įsitikinau. Senoliai žiūri į tave maldaujančiais žvigsniais. Ačiū dievui neatidaviau savo mamos.

Sabina

Vienuoliai pranciškonai meldėsi už juos,tai ir pasveiko seneliai.☺

Fantastika

Stebuklai, per kelias savaites pasveiko 12 globotinių, turinčių aibę gretutinių ligų. Reiškia, jie nebuvo užsikrėtę, kaip per tokį trumpą laikotarpį garbingo amžiaus senoliai galėjo pasveikti. . Arba testai buvo nekokybiški. Žinoma, džiugu, kad senoliai neturi užkrato, sveikatos visiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS