Lietuvos medikus pasiekia vis daugiau asmens apsaugos priemonių | kl.lt

LIETUVOS MEDIKUS PASIEKIA VIS DAUGIAU ASMENS APSAUGOS PRIEMONIŲ

  • 0

Per pastarąją parą Lietuvos medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19), vėl išvežiota dalis – beveik 193 tūkst. vnt. – iš Kinijos atskraidintos apsauginės aprangos. Ligoninėms ir GMP stotims išdalinti apsauginiai chalatai ir kombinezonai, taip pat Anykščių, Pakruojo, Ukmergės ir Jurbarko mobiliems punktams bei Širvintų karščiavimo klinikai pristatyta įvairių asmens apsaugos priemonių.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime sakoma, kad šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, nuvežta 50 tūkst. vienkartinių chalatų ir 26,6 tūkst. apsauginių kombinezonų. Taip pat didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims pristatyta 8800 apsauginių kombinezonų.

Anykščių, Pakruojo, Ukmergės ir Jurbarko mobiliems punktams skirta po 750 apsauginių akinių, 5000 vienkartinių medicininių kaukių, 3000 vienkartinių antbačių, 2000 vienkartinių chalatų, 10 tūkst. vienkartinių medicininių kepurių ir 200 apsauginių kombinezonų. Širvintų karščiavimo klinikai nuvežta 500 apsauginių akinių, 7000 vienkartinių medicininių kaukių, 6000 vienkartinių antbačių, po 5000 vienkartinių chalatų ir medicininių kepurių, 200 apsauginių kombinezonų.

Siekiant užtikrinti racionalų asmeninių apsaugos priemonių naudojimą, SAM, bendradarbiaudama su ekspertais, nustatė penkis saugumo lygius, apibrėžiant, kokiais atvejais ir kokias konkrečiai asmens apsaugos priemones turėtų naudoti mūsų šalies gydymo įstaigose dirbantys medikai. Saugumo lygiai nustatyti atsižvelgus į medikų darbo specifiką, t. y. pacientų, su kuriais jie dirba, grupes, taip pat teikiamų paslaugų, patiriamo kontakto pobūdį ir kitus aspektus. Vadovaujantis šiais lygiais taip pat bus lengviau įvardyti asmens apsaugų poreikį.

Informacija apie Lietuvos medikams paskirstytas asmens apsaugos priemonių kiekius yra nuolat skelbiama SAM internetinėje svetainėje.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, apsaugos priemonės medikams, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS