Mamų unija – vilties tvirtovė švenčia prasmingą jubiliejų | kl.lt

MAMŲ UNIJA – VILTIES TVIRTOVĖ ŠVENČIA PRASMINGĄ JUBILIEJŲ

Vilties tvirtovė, tik taip galima kalbėti apie Eglės Mėlinauskienės prieš dešimtmetį įkurtą paramos fondą „Mamų unija“, kuri kasdien padeda negailestingą diagnozę išgirdusiems vaikams ir jų šeimoms.

Vėžys nesirenka savo aukos, jis iš pasalų smogia pačiu netikėčiausiu momentu, užliedamas gražius gyvenimus baime ir skausmu, iš pat pradžių, labai stipriai užgoždamas viltį išgyti. Baisiausias, kai tai paliečia pačius mažiausius ir pačius brangiausius – vaikus. Begalės tyrimų, vaistų, chemoterapijos, kruopščiai skaičiuojamas laikas nuo ligos pradžios iki remisijos ir skausmingi, nepakeliamai sunkūs atsisveikinimai su išskridusiais angelais. Neseniai mano sūnus paklausė, ar yra angelai ir ar jie turi sparnus?  Yra. Yra angelai gyvenantys žemėje ir darantys stebuklus, ne visada viešai matomi ir girdimi, bet visada esantys šalia. Šalia, kai jų labiausiai reikia – pokalbio, tvirto peties ašarų upeliams, rankos paspaudimo parodant palaikymą, ar begalinio džiaugsmo, kai mažos galvelės pasipuošia naujomis šukuosenomis. Yra ir kitokie angelai – tie kurie kovodami iki paskutinio atodūsio, tiesiog išskrenda į šviesos karalystę, palikę netekties skausmu kraujuojančias tėvų širdis.

 „Mamų unija“ – girdėtas ir daugeliui gerai žinomas vardas, šmėžuojantis televizijos ir radijo laidų anonsuose, straipsnių pirmuose žiniasklaidos puslapiuose. Nors kartą šį vardą yra girdėję visi. Per dešimties metų gyvavimą sukurtas platus bendradarbiavimo tinklas su Vaikų onkohematologijos skyriais Vilniaus Universiteto Santaros klinikų vaikų ligoninėje ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose ir Vaikų ligoninės reabilitacijos skyriumi Druskininkų „Saulutė“. Būtent „Mamų unijos“ pastangomis yra gerinamas šių įstaigų mikroklimatas, perkama trūkstama įranga, organizuojami ir finansuojami labai svarbūs ir reikalingi onkopsichologijos mokymai personalui, nuolatos palaikomas ryšys su sergančių vaikų tėvais, teikiama jiems ne tik  psichologinė, finansinė parama ir pagalba, bet ir įvairūs terapiniai-kūrybiniai užsiėmimai ligoninėse, rengiami šventiniai renginiai, susitikimai, teminės popietės.

Vėžys – liga nenuspėjama ir ne visada pasiduodanti gydymui. Kiekvienos ligos gydymas yra individualaus ir priklauso nuo ligos pobūdžio. Kartais tenka patiems tėvams rūpintis nekompensuojamų vaistų pirkimu, pleistrais, sauskelnėmis, tepalais ir kremais, nekompensuojamų tyrimų apmokėjimu, ar ieškoti pagalbos užsienyje, kuri, kaip žinia, kainuoja daug. Užklupus žiniai apie ligą, ne tik vaikams sunku ją išgyventi, bet ir tėvams papildomas galvos skausmas, kurie be to, kad išgyvena dėl savo vaiko, turi rūpintis ir finansiniais dalykais. Būdami ligoninėje kartu su sergančiu vaiku, vienas iš tėvų turi atsisakyti darbo vietos, tad nukenčia ir šeimos biudžetas, o reikiamas sumas surinkti atrodo misija neįmanoma. Nenuleisti rankų ir nepasiduoti nelengvoje kovoje padeda  „Mamų unijos“ komanda – visas šias išlaidas ima ant savo pečių ir sėkmingai neša kartu su sergančių vaikų šeimomis.

 Per 10 metų veiklos laikotarpį yra įgyvendinta ir šiuo metu vyksta daugybė šaunių projektų: „Sergančių vaikų viešnagės prie jūros“, „Nusiskusiu plaukus dėl vėžiu sergančių vaikų“, „Palata nebūtinai balta“, „Iš širdies į širdį“, „Advento kojinaitės“, „1000 kilometrų širdies žygis“, „ Vienybės tiltas“, „Šeimos namai“, socialinė akcija „Reikia draugų“, paroda „Mylimos – mylinčios“ ir daugybė kitų įdomių, prasmingų, įtraukiančių veiklų.

Būti geru nėra sunku, reikia tik norėti. Dalintis savo gerumu taip paprasta, o svarbiausia,  nereikia milijonų! Vėžys - ne mirties nuosprendis. Tai pirmiausia išbandymas šeimai, ilga kelionė  einant pasveikimo link, tai tvirtas būdas ir mokykla – mokykla ištvermės, stiprybės ir gilios išminties, kuria labai dažnai dalinasi sergantys vaikai. Iš jų, mes, visuomenė, turime išmokti gyvenimo prasmės, paprastumo visame kame ir vilties ir tikėjimo stebuklais.

Ir mes, kiekvienas iš mūsų, galime prisidėti prie šios prasmingos, reikalingos ir svarbios veiklos: prisijungti prie rengiamų projektų, aukoti lėšas tiesiogiai pervedant pinigus į nurodytą sąskaitą ar tiesiog – skirti savo 2 procentus pajamų mokesčio. Taip pat yra galimybė įsigyti „Mamų unijos“ interneto svetainėje esančioje krautuvėlėje parduodamus nuostabius  atvirukus ar maišelius, o jei rengiate mokymus savo kolektyvui - suorganizuoti savo kolegoms veiklas drauge su vaikais.  Gydo ne tik vaistai – gydo gerumas, juokas, geros emocijos ir meilė! Pavasaris – puikus metas pradėti daryti gerus ir prasmingus darbus! Gerumas niekur nedingsta – jis sugrįžta! Prisijunkite ir jūs tapsite dar vienu angelu žemėje, dar vienu Vilties tvirtovės nariu ir „Mamų unijos“ pagalbininku.

Daugiau informacijos apie „Mamų uniją“, jos vykdomą veiklą, projektus ir paramos galimybes galite paskaityti čia:

https://www.mamuunija.lt/

 

 

 

 

GALERIJA

  • Mamų unija – vilties tvirtovė švenčia prasmingą jubiliejų
  • Mamų unija – vilties tvirtovė švenčia prasmingą jubiliejų
  • Mamų unija – vilties tvirtovė švenčia prasmingą jubiliejų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS