A. Matulas: už savo sveikatą galiu dėkoti tik netradicinei medicinai | kl.lt

A. MATULAS: UŽ SAVO SVEIKATĄ GALIU DĖKOTI TIK NETRADICINEI MEDICINAI

  • 4

Prieš ketverius metus valdžia pažadėjo paskelbti šarlatanus už įstatymo ribų, o žolininkus ir kitus netradicinės medicinos specialistus – įteisinti. Pažadai taip ir liko popieriuje, o sukčiai toliau vilioja pinigus iš paskutinę viltį praradusių žmonių.

Ar netradicinė medicina turi būti legalizuota, ,,Info TV“ laidoje „Diagnozė: valdžia“ ietis surems ragana save vadinanti žolininkė Adelė Karaliūnaitė ir medikas, Seimo narys Antanas Matulas.

Ilgus metus gydytoju dirbęs A. Matulas tikina, kad šiandien veikiausiai jau būtų nevaikščiojęs, jei ne netradicinė medicina. O tai, kas veikia, – esą reikia įteisinti. ,,Tai veikia. Dėl to, kad šiandien esu sveikas, mano kojos sveikos, galiu dėkoti tik vienam osteopatui iš Palangos. Dešimt metų gydžiausi dėl to, kad nuo blauzdų, man tirpo kojos ir gėlė. Aš Seime dažnai stovėdavau. Ko tik nedarėme, sukišau daugybę pinigų. Osteopatui (stuburo koregavimo specialistas – red. past.) pakako dešimties minučių ir kelių dešimčių eurų“, – pasakos A. Matulas. Pasak A. Matulo, žmonės netradicinę mediciną dažnai laiko paskutine viltimi, todėl yra pasiryžę už tai sumokėti paskutinis pinigus. O tai – puiki terpė įvairiems šarlatanams ir sukčiams.

,,Aš dažnai sakau, kad man nepatinka, kai man sako: jūs esate paskutinė mano viltis. Aš sakau: o kodėl ne pirmutinė? Kaip ponas Matulas sako, tai yra labai svarbu, ko jam iš kurios medicinos tikėtis. Aš negaliu išgydyti vėžio, bet galiu palengvinti daugelį dalykų“, – pasakos žolininkė A. Karaliūnaitė.

Pasak žinomiausios Lietuvos žolininkės, sąžiningai dirbantys žolininkai ir kitų sričių specialistai ir dabar randa būdų, kaip savo veiklą įteisinti. A. Karaliūnaitė pati tikina turinti įmonę, savo produktus yra įteisinusi, kaip maisto produktus, todėl jokių juridinių problemų nekyla. Taip ir žmonėms esą nekyla papildomų klausimų dėl jos kompetencijos. Visgi, kompleksinį gydymą siūlančios natūralios medicinos klinikos vadovė Jelena Tulčina sako, kad valstybė netradicinę mediciną turėtų kontroliuoti. Ir griežtai. ,,Tulčina vagia iš žmonių pinigus, apgaudinėja. Labai reikia įteisinti, jau vien dėl to, kad per tiek metų atsibodo klausyti tokių kalbų. Žmonės ne durni, juk jei tai neveiktų, žmonės tiesiog nesikreiptų“, – aiškins alternatyvios medicinos kliniką įkūrusi J. Tulčina.

Pasak garsių pacientų sulaukiančios moters, beje, ilgą laiką dirbusios kardiologe, visi netradicinės medicinos specialistai turėtų baigti ir įprastas medicinos studijas ar bent jau specializuotą kursą. ,,Aš neįsivaizduoju, kaip kitaip galima padėti žmogui, jei apie jį, jo anatomiją ir sveikatą nieko neišmanai“, – karštai dėstys J. Tulčina.

Su ja nesutiks A. Karaliūnaitė. Anot jos, svarbiausia gimti mediku. ,,Aš pati esu baigusi veterinariją. Manau, kad jei moki gydyti gyvą organizmą – nesvarbu, ar tai žmogus, ar gyvūnas“, – tikins A. Karaliūnaitė.

Laida ,,Diagnozė: valdžia“ – sekmadienį 19:30 per ,,Info TV“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vyytaas

kas gali paneigti,kad pilietis tampriai susirišęs su šešėliniu bizniu-lyg nekaltas alkocholio draudimas/ir kiti panašūs/,o tikrumoje pilstuko ir cigarečių klanams ruporų ruporas.ar kas jį jo sąskaitas tikrina

Pakaunietis

Ar jau dabar medikai tokią priežastį žino, ar atlieka stuburo korekciją? Ar tik gali išrašyti receptą dichlofenakui? Iškyla klausimas, kiek kartų ir kokias sumas pinigų ponas Seimo narys kaip kyšį davė medikams? būtina apkalta korupcijos puoselėtojui. O gal A.Karaliūnaitė kandidatuos į Seimą?

sedi seime ir dangsto

nedirbancius polikiniku direktorius klaunus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS