„MediCA klinikoje“ jūsų laukia ilgametę patirtį sukaupę gydytojai | kl.lt

„MEDICA KLINIKOJE“ JŪSŲ LAUKIA ILGAMETĘ PATIRTĮ SUKAUPĘ GYDYTOJAI

  • 0

Bene didžiausias šeimos klinikų tinklo „MediCA klinika“ pranašumas pacientams — greitesnės asmens priežiūros paslaugos, o faktas, kad jas galima gauti po vienos įstaigos stogu, sutaupo ne vieną minutę brangaus laiko. Vis dėlto dalis gyventojų vis dar nežino, kad prisirašę prie „MediCA klinikos“, įsikūrusios Garliavoje, A.Baranausko g. 2,  pacientai gali gauti nemokamas šeimos gydytojų paslaugas, tyrimus, prevencines programas ir pasiskiepyti*.

Klinikoje – nemokamos paslaugos

Garliavoje, A.Baranausko g. 2, esanti „MediCA klinika“ nemokamas pirmines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikia visiems prisirašiusiems prie klinikos pacientams, kurie yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD). Šios paslaugos yra kompensuojamos iš PSD fondo.

Tapti šios klinikos pacientu labai paprasta. Tereikia prisirašyti atvykus į kliniką arba padaryti tai internetu, apsilankius interneto svetainėje www.medica-klinika.lt.

Prisirašę pacientai gali naudotis šiomis nemokamomis šeimos gydytojų paslaugomis: jiems gali būti atliktas bendras ištyrimas ar profilaktinis sveikatos patikrinimas, suteikta būtinoji medicininė pagalba. Gydytojai konsultuoja dėl vyresnio amžiaus žmonėms būdingų patologijų, ligų profilaktikos ar sveikos gyvensenos, diagnozuoja ligas ir paskiria gydymą, prižiūri nėščiųjų sveikatą ir nėštumo eigą, stebi kūdikių ir vaikų raidą. Klinikoje teikiamos nemokamos prevencinės vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų programos, atliekami bendrieji kraujo ir šlapimo tyrimai, išrašomi kompensuojamieji vaistai.

Dirba patyrę profesionalai

Garliavoje, A.Baranausko g. 2, „MediCA klinikoje“ dirba gausus būrys aukščiausios kvalifikacijos specialistų: šeimos gydytojai, akušeriai-ginekologai, odontologai; veikia Psichikos sveikatos centras, kuriame konsultuoja psichiatrės ir medicinos psichologė.

Klinikoje galima pasiskiepyti nuo gripo, erkinio encefalito, vėjaraupių, pneumonijos, meningokoko ir kitomis vakcinomis, taip pat  keliaujantiems į užsienį reikalingais skiepais, atlikti COVID-19 tyrimus galimybių pasui gauti. Pagal poreikį suteikiamas COVID-19 tyrimų rezultatus patvirtinantis sertifikatas kelionėms.

„MediCA klinikoje“ dirbantys medikai yra sukaupę daugybę patirties ir žino, kaip su kiekvienu – tiek jaunu, tiek vyresnio amžiaus – pacientu užmegzti tvirtą, pasitikėjimu grįstą tarpusavio ryšį. Entuziastingi ir savo darbą mėgstantys medicinos profesionalai yra pasiruošę išklausyti kiekvieną pacientą, paaiškinti kilusių negalavimų priežastis bei suteikti individualiai pritaikytą ir reikalingą gydymą.

Netinkamai vartojami antibiotikai gali pakenkti

Prisirašę prie klinikos pacientai gali gauti nemokamas šeimos gydytojų paslaugas, tyrimus, prevencines programas ir pasiskiepyti*.

Garliavos „MediCA klinikos“ šeimos gydytoja Rasa Tarasevičienė primena, kad viena dažniausių pacientų klaidų – savigyda antibiotikais. Antibiotikai – vaistai, o ne panacėja nuo visų ligų, todėl jų savo nuožiūra nereikėtų gerti, ypač kai sergama virusine liga.

Anot jos, prasidėjus šaltajam metų laikui ir gripo sezonui, daugėja peršalimo simptomais besiskundžiančių pacientų, todėl padažnėja ir antibiotikų vartojimas. Dažnu atveju sunegalavę žmonės griebiasi ir iš anksčiau vaistinėlėje užsilikusių antibiotikų, todėl labai svarbu nepamiršti, kad juos gali paskirti tik gydytojas ir šiuos vaistus reikia vartoti taip, kaip nurodyta. Net jeigu pasijutote geriau, negalima nutraukti antibiotikų vartojimo – būtina suvartoti visą paskirtą vaistų kursą.

„Netaisyklingas antibiotikų vartojimas skatina atsparių bakterijų vystymąsi, naikina gerąsias organizmo bakterijas, sukelia pašalinių reiškinių. Situacija, kai vaistai nebeveikia bakterijų, vadinama antimikrobiniu atsparumu. Tai labai pavojinga, nes tampa sunku išgydyti iki šiol sėkmingai vaistais įveikiamas ligas. Kiekvieną kartą, kai vartojame antibiotikus, jautrios bakterijos yra sunaikinamos, o atsparios – lieka ir dauginasi. Dėl tokio vartojimo bakterijos tampa atsparios vaistams ir kyla grėsmė, kad greitai nebebus priemonių paprasčiausioms infekcijoms gydyti“, – perspėja R.Tarasevičienė.

Būtent todėl, pajutus negalavimų, svarbu pasikonsultuoti su gydytoju, kuris pagal jūsų simptomus paskirs tinkamiausią gydymo būdą.

* Apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, finansuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, teikiamos nemokamai.

*2023 m. pavadinimas pasikeitė į "InMedica"

Kontaktai:

„InMedica klinika“

A.Baranausko g. 2, Garliava

Tel. (8 37) 393 952

www.medicaklinika.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS