Medikai kviečiami priimti daugiau pacientų: skiria didesnį finansavimą | kl.lt

MEDIKAI KVIEČIAMI PRIIMTI DAUGIAU PACIENTŲ: SKIRIA DIDESNĮ FINANSAVIMĄ

  • 2

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) specialistai patikina: jokių sveikatos priežiūros paslaugų teikimas tiek poliklinikose, tiek ligoninėse neturi sustoti.

Visoms gydymo įstaigoms, viršijusioms bendrą sutartinę sumą (vadinamąsias kvotas), už suteiktas paslaugas bus papildomai apmokėta Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis, VLK teigiama pranešime.

VLK duomenimis, ketvirtadalis Lietuvos gydymo įstaigų per 9 šių metų mėnesius ypač aktyviai priėmė ir teikė paslaugas pacientams – jos jau yra viršijusios bendrą sutartinę sumą sveikatos priežiūros paslaugoms. Viršijimų suma jau šiuo metu siekia beveik 9 mln. eurų. Kai kurios gydymo įstaigos sutartas sumas viršijo nežymiai, o kai kurių viršijimas siekia ir kelis šimtus tūkstančių eurų. Tuo tarpu, pavyzdžiui, reabilitacijai numatytas šių metų sausio-rugsėjo mėnesių sutartines sumas jau viršijo daugiau nei pusė šias paslaugas teikiančių įstaigų ir viršijimų suma sudaro 1,6 mln. eurų.

„Norime pabrėžti, kad ypač šiuo pandemijos laikotarpiu turime išnaudoti visas galimybes, kad pacientai gautų reikiamą pagalbą. Pacientus kviečiame nedelsti su savo ligomis, nerizikuoti savo sveikata ir kreiptis į gydytojus. Tuo pačiu užtikriname, kad visoms gydymo įstaigoms, kurios priims daugiau pacientų, taigi ir suteiks daugiau paslaugų, bus už tai tinkamai ir laiku atlyginta“, – sako VLK direktoriaus pavaduotoja Tatjana Golubajeva.

Pasak jos, ligonių kasos šiomis dienomis raštu informavo visas šalies gydymo įstaigas ir detaliai paaiškino, kaip bus papildomai kompensuojamos suteiktos paslaugos. Todėl tikimasi, kad gydymo įstaigos, suprasdamos išaugusį sveikatos priežiūros paslaugų Lietuvos gyventojams poreikį, ras galimybių jų suteikti kuo daugiau dar šiais metais.

„Yra gydymo įstaigų, kurios net ekstremalios situacijos metu sugebėjo suteikti daugiau sveikatos paslaugų nei šiemet planavo. Taigi gerai dirbančioms įstaigoms – geros žinios – bus apmokėta už tai papildomai. Tačiau tai tuo pačiu kvietimas ir kitoms įstaigoms, pagal galimybes, pasitempti ir palengvinti savo pacientų naštą bei daugiau užsidirbti“, – ragina T. Golubajeva.

Gydymo įstaigų duomenimis, nemažai jų teikiamų paslaugų jau yra grįžusios ar beveik grįžusios į ikipandeminį lygį. Medicinos paslaugų šiuo metu suteikiama panašiai tiek pat kiek 2019 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Daktaras

Ir taip jau vienam pacientui skiriama tik 15 min. laikas,tai kaip dar daugiau jų galima priimti ?!? Per kompiuterinę rašliavą su ligoniu nėra kada pakalbėti ! Ką ten SAM valdininkai galvoja? Manau,kad negalvoja visai. Plius nuolat stringa E sistema,trukdomas laikas papildomai. Apie kokią darbo kokybę gali būti kalba?

Atstato socializma

Kaip fabrikuose, svarbu daugiau, kokybė nebesvarbi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS