A. Dulkys inicijavo darbo grupę dėl situacijos Šiaulių ligoninėje | kl.lt

A. DULKYS INICIJAVO DARBO GRUPĘ DĖL SITUACIJOS ŠIAULIŲ LIGONINĖJE

  • 3

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sudarė darbo grupę, kuri aiškinsis situaciją Šiaulių ligoninėje po šios įstaigos medikės mirties.

Pasak ministerijos, pokyčių inicijavimo grupė iki rugpjūčio 1-osios turės įvertinti situaciją ir parengti siūlymus, „kokiose srityse ir kokie veiksmai turi būti atlikti, siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką bei darbuotojų psichologinę gerovę“.

Ministerija, analizuodama darbo sąlygas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, žada bendradarbiauti su Valstybine darbo inspekcija, taip pat pasitelkti psichologus, dirbančius su psichikos sveikatai palankios aplinkos ir kultūros klausimais organizacijose.

„Ministerija pasitelkusi ekspertus ir šios gydymo įstaigos bendruomenę pasiryžusi kartu spręsti situaciją, išklausyti ir įvertinus visą informaciją sudėlioti aiškius tikslus ir žingsnius, kad būtų einama pozityvių pokyčių link“, – pažymi Sveikatos apsaugos ministerijos viceministras Aurimas Pečkauskas, kuris vadovaus pokyčių inicijavimo grupei.

Pasak ministerijos, skaudus įvykis šioje ligoninėje palietė visą medikų bendruomenę ir jis „dar kartą patvirtina būtinybę imtis aktyvių veiksmų visoje sistemoje“.

„Tam inicijuoti atnaujinamas Psichosocialinio klimato ir psichologinės gerovės ASPĮ veiksmų planas, kuris visuomenei bus pristatytas artimiausiu metu“, – sakoma pranešime.

Ministerija taip pat primena apie veikiančią  pasitikėjimo liniją 8 800 66004, į kurią galima kreiptis asmeniškai ir anonimiškai.

Gairės: Šiaulių ligoninė, darbo grupė, savižudybė, Sveikatos apsaugos ministerija, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ggf

Na idomi ta lietuva-kazkas turi zuti ar nusizudyti kad bent kokia tvarka butu,ir tai 30 metu draugej swedijos,suomijos ir t.t....

Anonimas

Kai pabego du kaliniai iskart vadovus atleido nuo darbo, o Siauliuose privede prie savizudybes gydytoja, nieko ir toliau sedi savo postuose.. Niekaip nesuprantama.

Kaunas.

Kai paskaitai rašinius apie Šiaulių ligoninę atrodo,kad vyksta visą tai ne Lietuvoje.Dar atsiranda kaltinančiu I.Šimonytę ir šia valdančiąją ,o juk tai ne per pusmeti tai prasidėjo.O lojatie kurie nusiteikę prieš šia vyriausybe.O Šiaulių ligoninėje dirba galimai tokie kuriems reikia vieno ar kitogydymo.Gal durnyno ar už grotų.Galvojenegali suvokti kaip mokslus baię ir tokie nusikaltėliai vadovauja kolektyvui?Turi jie griežtai atsakyti,kadir kitur baigrtusi tas mobingas.O jo yra kaip skaitau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS