Ministras: greitieji testai bus naudojami ir populiacijos tyrimui, ir medikams tirti | kl.lt

MINISTRAS: GREITIEJI TESTAI BUS NAUDOJAMI IR POPULIACIJOS TYRIMUI, IR MEDIKAMS TIRTI

Po medikų atliktos ekspertizės vadinamieji greitieji COVID-19 testai bus naudojami atliekant populiacijos tyrimą, taip pat židiniuose dirbantiems medikams tikrinti.

„Jie bus naudojami ne tik populiaciniam tyrimui, bus naudojami ir diferencinei diagnostikai gydymo įstaigose, kada vadinamasis PGR testas yra neigiamas, o simptomai atitinka COVID-19 ligos simptomus, taip pat židiniuose dirbantiems medikams testuoti“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, mokslininkai nustatė, kad greitųjų arba serologinių testų ir „jautrumas, ir specifiškumas yra geras“, „gana tiksliai nustato antikūnių susidarymą“.

Praėjusią savaitę Vilniaus universiteto (VU) mokslininkai paskelbė, kad greitieji koronaviruso testai, nustatantys antikūnus kraujyje, geriausius rezultatus rodo praėjus 14–50 dienų nuo pirmųjų koronaviruso simptomų arba teigiamo PGR tyrimo atsakymo.

Mokslininkų ir medikų teigimu, išbandžius trijų gamintojų serologinius testus, kuriais galima nustatyti IgM, IgG arba IgA antikūnus, minėtu laikotarpiu paimtuose kraujo mėginiuose IgG klasės antikūnai buvo aptinkami daugiau nei 90-yje procentų.

„Tai rodo, kad ūmios infekcijos diagnostikai serologiniai testai netinka. Jie gali būti tinkami vėlyvai arba buvusiai infekcijai patvirtinti“, – teigė VU mokslininkai.

Diagnostikai naudojami PGR testai.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, Aurelijus Veryga, koronaviruso tyrimai, greitieji koronaviruso testai, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

populiacija

skaiciuojasi paprastai: kiek atvyko tamsiaodziu,ar kitos spalvos ir kiek isvyko ir visa populiacija.

Londonietis

Nerodykit jus to debilo.Veryga turi barygos proteli.

Linas

Praeito testo rezultatų nerado nei karštoji linija, nei šeimos gydytoja, praėjo jau 9 savaitės, tai dabar vėl sinusus badys?! Baikit vaidint krizės valdymą!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS