Ministras: planuojama atnaujinti vakcinavimo planą, svarstoma įtraukti mokytojus | kl.lt

MINISTRAS: PLANUOJAMA ATNAUJINTI VAKCINAVIMO PLANĄ, SVARSTOMA ĮTRAUKTI MOKYTOJUS

Šią savaitę planuojama atnaujinti vakcinavimo nuo koronaviruso planą, į jį svarstoma įtraukti mokytojus, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Svarstome taip pat šiuo metu dėl mokytojų grupės įtraukimo, kad švietimo sritį galėtume spartinti atvėrimui“, – pirmadienį žurnalistams patvirtino A. Dulkys.

Jis teigė, kad atnaujinus skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina šią savaitę ketinama peržiūrėti vakcinavimo planą.

„Šią savaitę planuojame atnaujinti vakcinavimo grafiką, sudėdami visas žinias į vieną vietą“, – sakė A. Dulkys.

Jis taip pat patvirtino, kad dėl sumažėjusio gaunamos vakcinos kiekio masinį skiepijimą teks atidėti.

„Gaila, bet vėl tos pačios „AstraZenecos“ vakcinos tiekimas kovo mėnesį sumažintas 40 proc., tai šitas dalykas atitolina norą pradėti masinį vakcinavimą“, – sakė ministras.

A. Dulkys pirmadienį sostinės Naujosios Vilnios poliklinikoje buvo paskiepytas „AstraZeneca“ vakcina, taip siekiant padidinti visuomenės pasitikėjimą šiuo preparatu.

Anksčiau pirmadienį pirmąjį „AstraZeneca“ skiepą gavo prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, taip pat paskiepyta Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Lietuvoje ir dalyje Europos valstybių skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina praėjusią savaitę buvo laikinai sustabdytas dėl nustatytų tromboembolijos atvejų paskiepytiems žmonėms.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra paskelbė, jog ši vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, todėl Lietuvoje atnaujintas skiepijimas šia vakcina.

Siekiant parodyti pasitikėjimą bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina, pirmadienį įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro įsakymas, kuriuo į skiepijamų asmenų prioriteto eilę įtrauktas prezidentas, Seimo bei Vyriausybės nariai.

Iš viso šiuo metu šalyje pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze paskiepyta per 275,4 tūkst. žmonių, antrąja – per 124,5 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS