Neramina COVID-19 židinys Kaune: didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų – virš 100 | kl.lt

NERAMINA COVID-19 ŽIDINYS KAUNE: DIDELĖS RIZIKOS SĄLYTĮ TURĖJUSIŲ ASMENŲ – VIRŠ 100

  • 6

Per savaitę – nuo rugpjūčio 10 iki 16 dienos – patvirtinti 34 koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, siejami su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“. Nustatyta per 100 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, dar daugiau nei tūkstančio žmonių sąlytis vertinamas kaip mažos rizikos. Šis židinys, epidemiologų vertinimu, šiuo metu kelia didžiausią susirūpinimą, sakoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešime.

NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės teigimu, infekcijos protrūkis Kaune signalizuoja, kad kovoje su virusu toli gražu dar nepadėtas taškas, primena, kad virusas aktyviai cirkuliuoja tarp mūsų.

„Labai atsakingai noriu pasakyti, kad šiandien jau kalbame apie situaciją, kai reikalingas toks mūsų visų susitelkimas, kokį demonstravome kovo–balandžio mėnesiais. Ir pabrėžiu žodį – visų, kiekvieno, kuris eina į darbą, renginius, kavines, bendrauja su žmonėmis, lanko artimuosius. Turime adekvačiai vertinti situacijas, rizikas. Antraip, tikrai nebijau pasakyti, turėsime situaciją, kurios neišgelbės nei alinantis ir pasiaukojamas medikų darbas, nei NVSC specialistų praleistos ilgos valandos aiškinant užsikrėtimo grandines, kontaktus“, – sako R. Lingienė.

Specialistų šiuo metu turimais duomenimis, šioje atviroje erdvėje užsikrėtė šešiolika lankytojų, penkiolika darbuotojų – barmenų, padavėjų, taip pat dar trys apsaugos darbuotojai.

Savo ruožtu visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

NVSC ragina žmones sekti informaciją apie tai, kur lankėsi užsikrėtusieji COVID-19. Tai yra atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, koronavirusas Adform kiemelyje, viruso plitimas, COVID-19 židinys, didelės rizikos sąlytis
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pavojus

O kaip su Palanga, ar kam įdomu kokia ten situacija, grįžę iš Palangos jau dalina užkratą.

Kaunietė

Kaune jau serga virš 50 uzbekistano piliečių,gal ta firma kuri kviečiasi į darbą ir sumoką už gygymą, o ne iš Lietuvos mokesčių mokėtojai gydo....gal tuomet stengsis nepriimti jų. Didžiausias užkratas ir plinta iš logistikos firmos.

paprasta liaudis.

Uzdaryti Kauna ir Kauno raj. kuraim laikui izoliacijai,kaip buvo padaryta Ispanijos Katalonijoj.Tada ir neplis.Po truputi apmazes.Juk yra kitu saliu pavyzdziai.O ka kitaip??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS