Norinčiuosius atlikti COVID-19 tyrimą ragina registruotis internetu | kl.lt

NORINČIUOSIUS ATLIKTI COVID-19 TYRIMĄ RAGINA REGISTRUOTIS INTERNETU

  • 1

Gyventojai raginami dažniau naudotis galimybe atlikti COVID-19 tyrimą  mobiliuosiuose punktuose registruojantis internetu. Tai padeda sumažinti Karštosios linijos operatoriams ir savanoriams tenkantį darbų krūvį.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina žmones, pajutusius koronaviruso infekcijai būdingus simptomus, aktyviau registruotis išsitirti elektroniniu būdu ir užpildyti specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt. Ši registracijos procedūra atliekama greičiau ir patogiau, nes nereikia skambinti į Karštąją liniją numeriu 1808.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas. Papildomi mažiau specifiški simptomai gali būti galvos ir raumenų skausmas, šaltkrėtis, nuovargis, vėmimas, viduriavimas.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas.

Elektroninė registracija taip pat skirta profilaktinėms tikslinėms grupėms.

SAM primena, kad gyventojai gali skambinti numeriu 1808, kai reikia užsiregistruoti išsitirti dėl koronaviruso mobiliajame punkte, reikalinga konsultacija dėl izoliacijos arba konsultacija, kaip elgtis grįžus iš koronaviruso paveiktos šalies.

Elektroninės registracijos formą galima rasti tinklalapyje 1808.lt. Skambinti į Karštąją liniją galima visoje Lietuvoje nuo 8 iki 20 val. kasdien nemokamai iš visų tinklų.

Karštoji linija 1808 darbo dienomis atlikti COVID-19 tyrimą užregistruoja apie 3,5–4,5 tūkst. žmonių. Iš jų apie 1–1,2 tūkst. registruojasi internetu. Tai sudaro apie 25–30 proc. visų besiregistruojančiųjų.

Savaitgaliais besiregistruojančiųjų atlikti tyrimą yra šiek tiek mažiau – 2–2,5 tūkst., iš jų apie 32–40 proc. užsiregistruoja internetu.

Žymiai išaugus skambučių srautams ir didėjant tyrimų apimtims, nuo koronaviruso mėginio paėmimo iki atsakymų gavimo žmonėms gali tekti laukti ir iki penkių dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tyr.

Tas virusas covid19 nuo 2019 metų manau dauguma persirgo įvairiom formomis.Po meningokoko ir kitų virusų atsirado covid19.Laboratorijos kūrę naikinimo virusus populiacijai mazinti.Manau pasaulio žmonėms reikia išeiti i gatvės ,pareikalauti kad būtų žudikai(,užsakovai) paviešinti ir įvykdyta jiems mirties bausme.Ne mokslininkai kalti,iš jų reikalauja ,jie išranda.Tų virusų naikinančių populiaciją, bus ne vienas,todėl užsakovus reikia naikinti.Skiepai, nieko jie nepadeda ,buvo atvejis kaip mažą mergaitė 2.5 metų mirė nuo meningakoko o buvo paskiepyta visais skiepais nuo virusų. Tėvai bijojo kad jų kūdikis nemirtų, todėl skiepijo.Rezultatas baisus. O kiek ligonių padare Tais skiepais, ne viena mama kalbėjo TV laidoje ir ne vienoje o kiek dar bus ligonių ,susirgs stipresni vėliau.Tai Štai kokioje laisvoje Lietuvoje gyvename,faktiškai visas pasaulis, farmacijos mafijos rankose.Daktarą įkalino o kodel šitų nusikaltėlių negaudo ir leidžia daryti bandymus su žmonėmis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS