Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės | kl.lt

NUSIŽUDŽIUSIAI MEDIKEI ATMINTI – LIEPSNOJANČIOS ŽVAKUTĖS

  • 0

Šiaulių medikai ir kiti šiauliečiai ketvirtadienio rytą uždegė žvakutes nusižudžiusiai Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojai atminti. Abejingi neliko ir daugiau medikų visoje Lietuvoje.

„9 val. ryto solidarumo žvakelės degė ir NVI languose“, – ketvirtadienio rytą feisbuke skelbia Nacionalinis vėžio institutas.

„Rytoj, gegužės 13 dieną, 9 valandą, Šiaulių medikai ir kiti šiauliečiai uždegs žvakutes. Aš tai padarysiu irgi, nes jaučiu atsakomybę už tai, kad 2019 metai Lietuvoje taip ir nesibaigė. Geri žmonės linkę pasitraukti, bet pasitraukdami jie duoda kelią blogiui ir kaip tai beskambėtų nekorektiškai, visgi žmogaus pareiga yra gyventi nepaisant priešų pykčio, koks didelis jis bebūtų, – feisbuke trečiadienio vakarą rašė medikas Vytautas Kasiulevičius. – Norėčiau, kad nuo šiandien, kai kažkam iš mūsų bus per sunku kovoti už savo ar mūsų visų tiesą, visada rastume kolegų palaikymą ir niekada nepasitrauktume. Ir net jeigu kažkas rytoj tos žvakutės neleis uždegti arba galvosime, kad niekas to veiksmo nesupras, uždekime žvakutę savo širdyje.“

Portalas trečiadienį jau skelbė, kad Šiaulių ligoninėje dirbantys nusižudžiusios medikės kolegos sako, kad gydymo įstaigoje jiems uždrausta gedėti. Gydymo įstaigos atstovai tai neigia teigdami, kad darbuotojams pasiūlyta išreikšti pagarbą mirusiajai kitu būdu.

Ligoninės atstovė Sonata Tenytė pasakojo, kad gydymo įstaigoje nestatyti mirusiosios nuotraukų, žvakių ir vadinamojo nekrologo, nuspręsta esą  pasitarus su ligoninės psichologais, psichoterapeutais bei išklausius mobiliosios psichologinių krizių įveikimo grupės specialistų rekomendacijų.

Primename, kad skaudi žinia apie nusižudžiusią jauną Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytoją pasiekė pirmadienio rytą. Ši gyvybės pareikalavusi istorija atvėrė sistemos piktžaizdę, nes gydytojai vis garsiau kalba apie institucijų abejingumą.

Medikė minėtoje gydymo įstaigoje dirbo daugiau nei šešerius metus. „Darbuotoja Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbti pradėjo 2014 metų rugpjūčio 1 dieną, darbo sutartis nutraukta 2021 metų gegužės 6 dieną“, – teigė Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė S. Tenytė.

Viešojoje erdvėje sklandant vis daugiau gandų apie galimus mobingo atvejus gydymo įstaigose, ligoninės atstovė to plačiau komentuoti negalėjo. „Turime faktą, kad gydytoja mirė. Tačiau visos aplinkybės – kaip, kas, kodėl nėra žinomos. Smulkesnių niuansų šiuo metu pakomentuoti negalime“, – pridūrė ji.

GALERIJA

  • Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės
  • Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės
  • Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės
  • Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės
  • Nusižudžiusiai medikei atminti – liepsnojančios žvakutės
NVI, "Facebook" ir Freepik nuotr.
Gairės: nusižudė medikė, Respublikinė Šiaulių ligoninė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS