NVSC: Radviliškio ligoninė nesusitvarko – baiminamasi, kad koronavirusas plis toliau | kl.lt

NVSC: RADVILIŠKIO LIGONINĖ NESUSITVARKO – BAIMINAMASI, KAD KORONAVIRUSAS PLIS TOLIAU

Dėl COVID-19 protrūkio Radviliškyje šeštadienį šaukiamas rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis.

„Renkamės 15 valandą“, – BNS sakė Radviliškio meras Antanas Čepononis.

Į rajono savivaldybę su raginimu šaukti ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį šeštadienį kreipėsi Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), Radviliškio ligoninėje nustačius jau 38 užsikrėtimo koronavirusu atvejus.

NVCS siūlo savivaldybėje laikinai pereiti prie nuotolinio mokymo, spręsti klausimus dėl darbo nuotoliniu būdu įstaigose, organizacijose, įmonėse, kur tai įmanoma.

NVSD taip pat siūlo komisijai spręsti klausimą dėl tyrimų koronavirusinei infekcijai nustatyti organizavimo, prioritetą teikiant sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams.

Siūloma savivaldybėje laikinai pereiti prie nuotolinio mokymo, spręsti klausimus dėl darbo nuotoliniu būdu įstaigose, organizacijose, įmonėse, kur tai įmanoma.

NVSC specialistų vertinimu, Radviliškio ligoninė su situacija nesusitvarko, todėl baiminamasi tolimesnio koronaviruso plitimo už įstaigos ribų.

NVSC Vidaus administravimo skyriaus specialistė Justina Petravičienė sako, kad susirgimų skaičius Radviliškio ligoninėje veikiausiai dar didės.

„Pats didžiausias šiuo metu aktyvus židinys, kuriam NVSC specialistai skiria didžiausią dėmesį, tai židinys Radviliškio ligoninėje. Ten praėjusią parą turime patvirtintus 30 ligos atvejų, 27 iš jų yra pacientai, trys – darbuotojai. Iš viso Radviliškio ligoninėje yra patvirtina 38 COVID-19 atvejai, iš kurių 28 yra pacientai“, – Eltai sakė J. Petravičienė.

„Yra duomenų, kad atvejų gali daugėti, nes mūsų specialistai turi tokios informacijos. Darbuotojai yra testuojami ir greičiausiai turėsime šiandien nustatytų atvejų naujų“, – pridūrė ji.

NVSC primena, kad centro specialistai, atlikę  neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie koronavirusinės infekcijos išplitimo įstaigoje. Dėl to gydymo įstaigai buvo nurodyta nedelsiant stabdyti naujų pacientų priėmimą į gydymo įstaigą, t. y. ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.

Po COVID-19 protrūkio Radviliškio ligoninėje rajono savivaldybė kol kas yra atšaukusi renginius.

Kaip šeštadienį skelbta portale, du nauji koronaviruso atvejai nustatyti ir Palangos reabilitacijos centre „Linas“. Miesto meras Šarūnas Vaitkus socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad trečiadienį į „Liną“ atvyko devyni asmenys būtent iš Radviliškio ligoninės, kurioje yra nustatytas COVID-19 židinys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Milda

Radviliškis padovanojo virusą Palangos Linui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS