Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 100 žmonių: kokią žinią šis skaičius siunčia visuomenei? | kl.lt

PER PARĄ Į LIGONINES DĖL COVID-19 PAGULDYTA 100 ŽMONIŲ: KOKIĄ ŽINIĄ ŠIS SKAIČIUS SIUNČIA VISUOMENEI?

  • 12

Statistikos departamentas pranešė, kad per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 100 žmonių. Duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius pasidalijo mintimis, kokią žinią ši statistika siunčia visuomenei.

„Šiandien 100 naujai paguldytų ligonių. Pagal pastarųjų mėnesių duomenis, dauguma jų bus neskiepytų. Dabar nemažai kalbama apie dialogą su kita visuomenės puse. Bet kokiam dialoge svarbiausia sutarti dėl esminių dalykų. O esminis dalykas yra tai, kad vakcinos efektyviai saugo nuo epidemijos. Tai tik skiepydami visus mes galime išeiti iš šitos epidemijos. Kai sutariame dėl šito, tada galime diskutuoti, kaip tą paskiepijimą pasiekti, ar su galimybių pasu, ar be jo, ar labiau koncentruojantis į rizikos grupes, arba atvirkščiai masinis vakcinavimas galų gale pakels ir rizikos grupių vakcinaciją“, – socialiniame tinkle rašė mokslininkas.

Dabar nemažai kalbama apie dialogą su kita visuomenės puse. Bet kokiam dialoge svarbiausia sutarti dėl esminių dalykų.

„Dabar, deja, pastebiu gausybę bandymų diskusijose dėl vakcinavimo proceso detalių, radus vakcinavimo proceso trūkumus, naudoti tai kaip argumentą prieš vakcinaciją apskritai. Tai turi liautis, jeigu mes nenorime Kalėdas sutikti panašiai kaip ir praeitais metais“, – apie galimus scenarijus rašė V. Zemlys-Balevičius.

Praėjusią parą nuo koronaviruso paskiepyti 10 tūkst. 383 žmonės: 4881 iš jų gavo pirmąją, 5502 – antrąją skiepo dozę, antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 659 tūkst. 396 žmonės, visiškai vakcinuota – 1 mln. 507 tūkst. 955.

Šiuo metu mažiausiai viena doze paskiepyta daugiau nei ketvirtadalis 12–15 metų paauglių.

Pasiskiepiję yra šeši iš dešimties 16–24 bei 25–34 metų žmonės, taip pat patys vyriausi gyventojai, kuriems yra per 80 metų. Amžiaus grupėse tarp 35-erių ir 79-erių pasiektas rekomenduojamas 70 proc. vakcinacijos lygis, o 65–69-erių ir 70–74 metų grupėse ši dalis siekia 78,1 procento.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi apie 4,37 mln. skiepų dozių, iš jų sunaudota 2,99 mln. dozių. Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 59,4 proc. žmonių, tarp pilnamečių paskiepyta 69,9 proc. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Negydikite antivakseriu. Jiems dievo palaima pades.

Dalius

Corona tas pats grypas tik jo atmaina agresyvesnė,dauguma žmoniu turintis imuniteta perserga lengvai.O po skiepu silpnėje imunitetas žmogus to nejaučia bet prasidėjus rudeniui lietuj,šalčiams ta pajaus.

Kaunas

As pasitikiu mokslu - todel nesiskiepysiu! Siandien per tv Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos viceministrė pasake: skiepai nuo ligos neapsaugo, tik galimai palengvina susirgima, skiepytus nori atskirti nuo neskiepytu, kad apsaugoti neskiepytus! Dulkys yra sakes: tokios kaip pandemijos nera! Yra pandemija nesiskiepijanciu :)) Kas per marazmas apeme seima ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS