Pasibaigus galiojimui Lietuvoje utilizuota daugiau nei 46 tūkst. „Modernos“ vakcinos dozių | kl.lt

PASIBAIGUS GALIOJIMUI LIETUVOJE UTILIZUOTA DAUGIAU NEI 46 TŪKST. „MODERNOS“ VAKCINOS DOZIŲ

Pasibaigus galiojimui Lietuvoje utilizuota 46,6 tūkst. kompanijos „Moderna“ vakcinos dozių, informuoja Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jos duomenimis, balandžio mėnesį išpilta 36,2 tūkst. dozių, o dar 10,4 tūkst. – gegužę.

„Kol kas dėl pasibaigusio galiojimo esame utilizavę tik „Modernos“ vakcinas“, – BNS sakė SAM Elektroninės sveikatos sistemos ir informacinių išteklių skyriaus patarėjas Lukas Galkus.

Gegužės mėnesį dar planuojama sunaikinti 21,6 tūkst. vakcinų dozių.

„Toliau dedamos visos pastangos siekiant surasti šalis, kurioms būtų galima vakcinas donuoti“, – teigė ministerijos atstovas.

Praėjusį mėnesį SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė BNS teigė, kad kol kas vienintelis būdas padovanoti vakcinų – dvišaliai susitarimai, nes tarptautinė dalijimosi vakcinomis iniciatyva COVAX „yra perpildyta vakcinomis ir nebegali jų priimti“.

Iš viso į Lietuvą pristatyta beveik 7,96 mln. vakcinos dozių, 1,11 mln. iš jų – jau paaukotos kitoms šalims. Šiuo metu nepanaudota maždaug 2,37 mln. vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Špricas \\\\\.../////

Tam kasininkui 25 dozes įp...ti,nustips kaip šuva,tai žmonių nežudys,velnio padaras.____Jau be skaičiaus tas išgama nuvarė žmonių į kapus.

na

o kai as norejau susileist trecia doze modernos,man pasake modernos nera ,jei nori pfizer.o cia ispila tiek doziu kuriu viena kainuoja ar ne 30 ewru.dulkissu pisu buhalteriai o skaiciuoti nemoka kiek milijonu ismeta.kodel tos modernos nedave kai zmones norejo,laike tur but saviems.

pensininkė

manau kad žmonės suprato visas apgaules ir nebeprivers jokiais gp skiepytis juk per šitiek laiko turėjo atsirasti vaistai nuo covido kam nuodytis tais skiepais ar kad greičiau numirtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS