Paskiepytas Seimo narys A. Vinkus užsikrėtė COVID-19 | kl.lt

PASKIEPYTAS SEIMO NARYS A. VINKUS UŽSIKRĖTĖ COVID-19

Parlamentarui, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovui Antanui Vinkui nustatytas COVID-19, ketvirtadienį patvirtino pats politikas.

Prieš kelis mėnesius nuo koronaviruso paskiepytas 78-ių Seimo narys sakė, kad infekcinė liga jam nustatyta šeštadienį, prieš planuotą vizitą į Estiją.

„Buvau pakviestas darbinio vizito su Seimo pirmininke į Estiją. Kadangi visa grupė testavosi, tai aš irgi ėjau kartu. Nors paskiepytas, norėjau eiti testuotis kartu su visa grupe“, – BNS teigė A. Vinkus.

Parlamentaras tvirtino besijaučiantis „labai gerai“.

„Esu besimptomis absoliučiai, temperatūros nėra, izoliacija man baigiasi pirmadienį. Dirbu nuotoliniu būdu, ruošiuosi frakcijos posėdžiui, darbui Baltijos Asamblėjoje. Dirbu pilnu tempu. Dar kartą įsitikinau vakcinacijos nauda ir būsiu dar didesnis to šalininkas“, – kalbėjo A. Vinkus.

Esu besimptomis absoliučiai, temperatūros nėra, izoliacija man baigiasi pirmadienį.

Politikas teigė antrąją skiepo dozę gavęs kovą, jis paskiepytas „Pfizer“ vakcina. A. Vinkus teigė nežinantis, kur galėjo užsikrėsti.

Gegužės pabaigoje COVID-19 nustatytas „valstiečių“ frakcijos seniūnei Aušrinei Norkienei.

Parlamentarė tuomet BNS sakė teigiamo atsakymo sulaukusi po tradicinio Seimo narių testavimo, vykdomo trečiadieniais. A. Norkienė kovą buvo paskiepyta pirmąja „AstraZeneca“ vakcinos doze.

Dėl sąlyčio su politike izoliuotis teko dviem frakcijos kolegėms. Viena iš jų – Agnė Širinskienė.

Parlamentarė BNS teigė, kad liga jai nenustatyta. A. Širinskienė taip pat sakė neturinti daugiau informacijos apie kitus galbūt sergančius kolegas.

„Tikrai neteko girdėti“, – sakė ji.

Iki šiol COVID-19 atvejų Seime fiksuota lapkričio–vasario mėnesiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

na va

Tie prakeikti pasiskiepytieji pasirodo ir yra viruso nešiotojai :) Tai kam jie į save susileido ta genų terapujos preparatą?Negana to kad patys tuoj užsilenks nuo neaiškių komplikacijų jie dar parazitai ir kitus agituoja.

vvvv

ir ka tokiu metu diedukas veikia seime.tokie tik kojom i prieki isnesami is seimo.seimas turetu uzdrausti nuo 60 m. rinkti i seima o ne nuo 21 m. piemenis.

Na nesiskiepijęs, jau būtų galimai reanimacijoje

Tai įrodo ,kad skiepai veikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS