Perspėja: vaikai gali pradėti sirgti tymais, nes vis mažiau jų skiepijama nuo šios ligos | kl.lt

PERSPĖJA: VAIKAI GALI PRADĖTI SIRGTI TYMAIS, NES VIS MAŽIAU JŲ SKIEPIJAMA NUO ŠIOS LIGOS

  • 6

Pandemija aštrina kitas ligas. Britų gydytojai perspėja, kad mažyliai gali pradėti sirgti tymais, mat per pandemiją mažiau vaikų skiepijama kombinuota vakcina nuo tymų, kiaulytės ir raudonukės. Gyvų, susilpnintų virusų vakcina paprastai vaikai skiepijami jau antrais gyvenimo metais. 

Tymų vakcina skiepijama jau pusę amžiaus, bet britų medikai nerimauja. Kaip praneša LNK, koronaviruso pandemija ir dvejonės dėl COVID-19 skiepų atbaidė dalį tėvų ir nuo tymų skiepų.

„Sveikatos sistema per pandemiją buvo labai apkrauta, bet ir toliau skiepijome nuo tymų. Tačiau kas dešimtas mama ar tėtis to nežinojo. Dar kas dešimtas sakė, kad nenori būti našta medikams, kurie ir taip kovoja su koronaviruso pandemija“, – sakė JK sveikatos apsaugos agentūros atstovė Vanessa Saliba. 

Jungtinė Karalystė skaičiuoja, kad kas dešimtas penkiametis vaikas pradeda lankyti mokyklą negavęs abiejų vaikiškų ligų vakcinos dozių. Šis skiepijimo rodiklis – prasčiausias per dešimtmetį.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Tymai – tai ūmi, itin užkrečiama infekcija. Virusas plinta oro lašeliniu būdu ar per kvėpavimų takų suterštas rankas, tad medikai ragina skiepytis, nes tymai – išties pavojinga liga, kuri gali ir pražudyti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Antanas

Ir dar sako Covidus ant smegenų nepuola.

Ela

...vaikystėje sirgau tymais, prie tymų dar prisimetė plaučių uždegimas .ačiū adievui,kad viskas gerai baigėsi gydytojų dėka. ...skiepytis nuo tymų reikia būtinai.

Nes

prievarta brukdami nereikalingus skiepus atgrasinot nuo tikrai reikalingų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS