„Pfizer“: vakcina saugi vaikams nuo 12 metų | kl.lt

„PFIZER“: VAKCINA SAUGI VAIKAMS NUO 12 METŲ

Bendrovė „Pfizer“ pareiškė, kad jos ir bendrovės „BioNTech“ platinama vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir gerai apsaugo vaikus nuo 12 metų.

Šį trečiadienį paskelbtas pranešimas yra žingsnis, galintis priartinti prie šios amžiaus grupės skiepijimo prieš kitus mokslo metus.

Dauguma vakcinų nuo COVID-19 yra naudojamos skiepyti suaugusiesiems, kurie priklauso didesnės rizikos grupei. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną yra leista naudoti 16 metų ir vyresniems asmenims, tačiau visų amžiaus grupių vaikų vakcinavimas būtų labai veiksmingas pandemijai sustabdyti.

JAV atliktame tyrime dalyvavo 2260 savanorių – nuo 12 iki 15 metų amžiaus vaikų. Pirminiai duomenys rodo, kad abi vakcinos dozes gavusioje grupėje COVID-19 atvejų nebuvo, tuo metu placebo grupėje užsikrėtė 18 savanorių.

„Pfizer“ ir jos partnerė Vokietijos įmonė „BioNTech“ artimiausiomis savaitėmis planuoja kreiptis į JAV maisto ir vaistų administraciją ir Europos vaistų agentūrą, prašydama leidimo naudoti vakciną nepaprastosios padėties atveju vaikams nuo 12 metų. Artimiausiu metu laukiama JAV tyrimų rezultatų dėl „Moderna“ vakcinos naudojimo 12-17 metų asmenims.

Jungtinėse Valstijose vaikams nustatoma 13 proc. iš visų šalyje registruojamų COVID-19 atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS