Pradedamas pakartotinis pirmą kartą paskiepytųjų vakcinavimas nuo COVID-19 | kl.lt

PRADEDAMAS PAKARTOTINIS PIRMĄ KARTĄ PASKIEPYTŲJŲ VAKCINAVIMAS NUO COVID-19

  • 3

Sekmadienį pradedamas pakartotinis vakcinavimas nuo COVID-19 tiems asmenims, kurie buvo paskiepyti pirmaisiais skiepais nuo šios ligos praėjusių metų pabaigoje.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta BNS penktadienio vakare sakė, jog paaiškėjus, kad COVID-19 vakcinos gamintojai „BioNTech“ ir „Pfizer“ sumažino planuojamus artimiausiu metu pristatyti vakcinos kiekius, ši vakcina iki vasario antros savaitės bus naudojama tik revakcinacijai.

„Moderna“ vakcina tuo tarpu bus naudojama tolesniam prioritetinių grupių skiepijimui.

Gruodžio 27 dieną penkiose centrinėse šalies gydymo įstaigose „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina pradėti skiepyti pirmieji medikai.

Šia vakcina skiepijimas vyksta du kartus su trijų savaičių pertrauka po pirmo skiepo, o pakankama imuninės sistemos apsauga susidaro praėjus savaitei po antro skiepo.

Pirmieji skiepyti su COVID-19 pacientais dirbantys medikai.

Vilniaus Santaros klinikos BNS informavo, jog sekmadienį skiepys tuos medikus, kurie paskiepyti gruodžio 27 dieną. Tuomet skelbta, kad jų buvo 745.

Kauno klinikose revakcinacija taip pat bus pradėta sekmadienį ir kitomis dienomis bus tęsiama atitinkamai tiems darbuotojams, kuriems po pirmojo skiepo jau praėjo trys savaitės.

Ligoninės kol kas neskiepys tų pirmąjį skiepą gavusių medikų, kuriems per tą laiką buvo nustatyta COVID-19 – jie bus paskiepyti vėliau. Kauno klinikose tokių atvejų buvo septyni, Santaros klinikose – 79.

Darbuotojai koronavirusu galėjo užsikrėsti ir prieš skiepijimą, ir po jo, nes viena vakcinos dozė imuniteto nuo ligos dar nesukuria.

Kaip penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, „Pfizer“ informavo, jog artimiausias keturias savaites bus pristatytos ne 108 810 vakcinos dozės kaip planuota, o 54 405.

Turimais duomenimis, „Pfizer“ laikinai sumažino COVID-19 vakcinos tiekimą, nes peržiūri savo technologinius procesus.

Ministerijos teigimu, „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos atstovas tikina, kad vėliau pristatomų vakcinų dozių kiekiai didės. Apie tikslų pristatomų vakcinų kiekį gamintojas informaciją žada pateikti artimiausiu metu.

Skiepijimo prioritetų eilė keičiama nebus, o vakcinacija toliau vyks taip pat kaip numatyta, tik truks ilgiau nei buvo planuota.

Pasak ministerijos, planuojami pristatyti kiekiai mažinami visoms Europos Sąjungos šalims.

Bendras Lietuvos užsakytų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų kiekis yra 3,1 mln. ir dėl šio laikino tiekimo sumažinimo nekis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

organizmas

tas anonimas ,debilas

Anonimas

Šiaip tai skiepijama tuo tikslu,kad susidaręs imunitetas trukdytų ,patekus užkratui į organizmą,išplisti jame ir sukelti ligą.Todel ir skiepiama gerokai anksčiau,kol dar neprasidėjus epidemija.O čia per pandemiją ,jai siaučiant,skiepijama,ir kaip tai veikia,jau matom.

Anonimas

Tik neskiepykit parazitu, kurie be eiles skiepijosi. Tegul dvesia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS