Praėjusią parą du iš keturių COVID-19 atvejų nustatyti atlikus mokamus tyrimus | kl.lt

PRAĖJUSIĄ PARĄ DU IŠ KETURIŲ COVID-19 ATVEJŲ NUSTATYTI ATLIKUS MOKAMUS TYRIMUS

Praėjusią parą du iš keturių patvirtintų koronaviruso atvejų nustatyti atlikus mokamus tyrimus, penktadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Du atvejai nustatyti mokamų komercinių tyrimų metu“, – žurnalistams sakė visuomenės sveikatos specialistė.

Trys atvejai nustatyti Vilniuje, ketvirtas – Kaune.

Mokamo tyrimo, užsakyto darbdavio iniciatyva, metu nustatytas įvežtinis atvejis iš Danijos – koronavirusu susirgo tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis vyras.

„Asmuo dirba tolimųjų reisų vairuotoju. Gegužės 30 dieną grįžo iš Danijos su bendradarbiu ir bendradarbis kitą dieną išvyko atgal į Daniją. Taigi, informacija apie šį asmenį perduota Danijos kompetentingos institucijoms per skubaus reagavimo ir įspėjimo sistemą. Susirgęs asmuo teigė, kad griežtai laikėsi saviizoliacijos, nustatyti tik trys sąlytį turėję asmenys – šeimos nariai“, – teigė R. Lingienė.

Anot jos, antrasis asmuo, kuriam koronavirusas nustatytas atlikus mokamą testą, tyrėsi prieš išvykdamas į Vokietiją.

„Vienas iš sąlytį su šiuo asmeniu turėjusių asmenų jau yra išvykęs į šią šalį. Taigi, informacija taip pat nedelsiant bus perduota Vokietijos institucijoms. Šiuo metu su susirgusiuoju nustatyti trys sąlytį turėję asmenys, bet bus vykdoma pakartotinė asmens apklausa“, – sakė specialistė.

Ketvirtadienį taip pat patvirtintas koronavirusas Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikui, anot R. Lingienės, nustatyta kelios dešimtys sąlytį turėjusių asmenų.

„Pastarąjį kartą darbe jis buvo birželio 10 dieną, o simptomus pajuto birželio 8-ąją. Šis atvejis nėra paprastas epidemiologine prasme, nes asmuo birželio 6 dieną dalyvavo krikštynose, nustatyti mažiausiai aštuoni didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, taip pat nustatyta ligoninėje 30 sąlytį su juo turėjusių asmenų, iš jų – 13 didelės rizikos“, – pasakojo R. Lingienė.

Dar vienas ketvirtadienį patvirtintas atvejis nustatytas Kaune, tačiau šiuo metu detalesnės informacijos kol kas neturima.

Koronavirusas iš viso nustatytas 1756 asmenims, šiuo metu juo serga 272 žmonės, pasveiko 1400, izoliacijoje šiuo metu yra 309 asmenys.

Nuo koronaviruso mirė 74 žmonės, dar dešimt koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirė dėl kitų priežasčių. Penktadienį pranešta apie dar vieną mirtį Klaipėdoje, tačiau į statistikos grafas šis mirties atvejis turėtų patekti šeštadienį.

Nuo birželio 1 dienos šalyje registruoti 15 įvežtinių atvejų.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, koronaviruso tyrimai, nauji koronaviruso atvejai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eleonora

Jei galėtų pasitikrinti kas nori, tai nezinia kiek atsirastų užsikrėtusių ir sergančių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS