Prancūzijoje gyventojus nuo COVID-19 skiepys ir veterinarijos gydytojai bei odontologai? | kl.lt

PRANCŪZIJOJE GYVENTOJUS NUO COVID-19 SKIEPYS IR VETERINARIJOS GYDYTOJAI BEI ODONTOLOGAI?

  • 1

Gali būti, kad Prancūzijoje jau  netrukus gyventojus nuo COVID-19 skiepys ir veterinarijos gydytojai bei odontologai. Aukščiausioji sveikatos tarnyba rekomendavo vyriausybei šias ir dar kitas profesines grupes įtraukti į skiepyti galinčiųjų sąrašą.

Tai reikštų, kad vakcinuoti žmones papildomai galėtų dar 252 tūkst. specialistų. Tiesa, šiai rekomendacijai dar turi pritarti vyriausybė.

Prezidentas Emmenuelis Macronas prieš kelias dienas paskelbė, kad vakcinacijai ketina mobilizuoti ir medicinos studentus bei pensijoje esantį medicinos personalą. Sveikatos tarnyba rekomendavo, laikantis tam tikrų sąlygų, leisti skiepyti gyventojus ir šioms grupėms.

Ketvirtadienio vakaro duomenimis, Prancūzijoje pirmąją vakcinos nuo koronaviruso dozę buvo gavę daugiau kaip 7,1 mln. žmonių. 67 mln. gyventojų turinti šalis yra smarkiai paveikta pandemijos.

Nuo pandemijos pradžios šalyje patvirtinta apie 4,4 mln. infekcijos atvejų. Daugiau nei pacientų 93 tūkst. mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaistų neleidžia nei

vidaus gydytojai nei chirurgai nei ttt tik jsesutės. Vaistus leidžia odontologai, aišku ir veterinarai. Vaistininkai neleidžią vaistų, praktiką išims ant lietuvaičių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS