Primena planuojantiems keliones: turite nuolat stebėti sergamumo tendencijas | kl.lt

PRIMENA PLANUOJANTIEMS KELIONES: TURITE NUOLAT STEBĖTI SERGAMUMO TENDENCIJAS

  • 0

Epidemiologinė situacija pasaulyje nuolat keičiasi, todėl Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina gyventojus atsakingai planuoti savo keliones. Rekomenduojama vadovautis ne tik kartą per savaitę SAM skelbiamais koronavirusinės infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąrašais, bet ir savarankiškai nuolat stebėti sergamumo pokyčių tendencijas pasaulyje. Tokią galimybę suteikia Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) internetinė platforma, kur skelbiama informacija apie keturiolikos dienų sergamumą ES šalyse.

Duomenys šioje platformoje atnaujinami kiekvieną dieną. Tai reiškia, kad žmogus, planuodamas kelionę, gali iš anksto stebėti situaciją ir remdamasis ja priimti sprendimus.

ECDC puslapyje galima rasti ir kitos aktualios informacijos apie koronaviruso pandemiją Europoje. Puslapio informacija teikiama anglų kalba.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančią tvarką, į paveiktų šalių sąrašą valstybė patenka tuomet, kai sergamumo rodiklis joje yra šešiolika arba daugiau naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias keturiolika kalendorinių dienų. Tokiu atveju, atvykus iš paveiktos šalies, būtina izoliacija.

Nuo antradienio dėl pablogėjusios epidemiologinės situacijos į paveiktų valstybių sąrašą įtrauktos Danija, Airija, Graikija, Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė, Nepalas.

Nuorodą į ECDC tinklalapį rasite čia.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, kelionės į užsienį, sergamumas koronavirusu, sergamumo statistika
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS