Prof. V. Kasiulevičius: ministrą A. Verygą medikai vertina nevienareikšmiškai | kl.lt

PROF. V. KASIULEVIČIUS: MINISTRĄ A. VERYGĄ MEDIKAI VERTINA NEVIENAREIKŠMIŠKAI

  • 8

Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus abejonių dėl laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos galimybės toliau eiti ministro pareigas, profesorius Vytautas Kasiulevičius sako, kad medikai ministrą A. Verygą vertina nevienareikšmiškai.

Abejojama, ar bus įvykdytas pažadas 15 proc. medikams pakelti atlyginimus. Medikai kritikuoja A. Verygos ir valdančiųjų bandymą vykdyti sveikatos priežiūros tinklo pertvarką.

„Pati idėja tai buvo gera, bet jos įgyvendinimas tikrai nelabai. (...) Pirmiausia, reikia turėti labai aiškią politiką, kas įvyks su sveikatos paslaugom konkrečiame regione. Kokia buvo klaida dabartinės valdžios? Jie priėmė daug instrumentų Seime, pirmą kartą prieš prezidentei atmetant (ligoninių tinklo pertvarkos projektą. – ELTA), kaip bus padaryta, bet nebuvo pasakę, kas konkrečiai bus padaryta konkrečiame regione. Ir tie sąrašai slapti buvo ir taip toliau...“, – Delfi TV sakė Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas šeimos gydytojas V. Kasiulevičius.

Pasak jo, būtinas skaidrus ir aiškus susitarimas, kiek, kokių ir kur konkrečiai ligoninių liks Lietuvoje.  Ši informacija turi būti paskelbta visuomenei ir medikų bendruomenei.

Prof. Kasiulevičiaus teigimu, apie ministrą A. Verygą galima būtų pasakyti daug teigiamų ir daug neigiamų dalykų: „Labai daug galima būtų pasakyti tiek teigiamų, tiek neigiamų dalykų. Todėl tokį aiškų atsakymą duoti nėra lengva. Pavyzdžiui, yra dalykų, kur mes sutariame, sakykime, alkoholio politika, tai, kad tikrai tai reikalinga. Tai rodo ir palankūs rezultatai, kuriuos ir ministras pateikia“.

Prezidentas G. Nausėda artimiausiu metu ketina susitikti su laikinai pareigas einančiu sveikatos apsaugos ministru A. Veryga.

GALERIJA

  • Aurelijus Veryga
  • Vytautas Kasiulevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuomone

nezinau bet as nepatikeciau savo sveikatos tokiam medikui ,kai Kasiulevicius,Sveikatos ministrui Verygai, kuna ir siela atiduociau ,tokio nuosirdaus stiprios valios zmogaus ,dar ministro poste neteko matyti .SEKMES VERYGAI ,GRAZIU ARTEJANCIU SVENCIU JUSU VISAI SEIMAI,

Da Luna

vienas darbas kuri ponas sugalvojo sykiu su vedliu taip šnapso programelei, kova už aukocholio ,kur yra dydžiausia iš visu girtuokliu bonžu narkomanu supiniu, juk lietuvoj yra aukocholio suvartojimas vienas iš dydžiausiu , mūsų 16 litru priskaityta , buvo, va kova ir kainu akcizu šuoliai vertinti, gal jau užtenka juoti ant žmoniu sprando juk vaistus patvarkė tokio lygio su lygos vėžio kompensavimais ir abelnai nieko nedarė tik kas diena vaistininkai, kainas kėičia ir verkia nežino kas rytoj bus, o su lygoniais vienos nemalonės popieriu kruvos rašymo kur matyta vien popierizmo era atėjo medikams , ir galas lygoniams, košmaras vyksta o tvarkos nesimato, baigtas jo prakilnybes darbas , vyti laikas

...

Taip, medikų mafijai Veryga netinka... blogai tik kad bobutės eilinius daktarus (daug 'vaistų' išrašančius) sudievina. :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS