Profesorė A. Žvirblienė: žmonių, kurie persirgo koronavirusu, skiepyti nereikia | kl.lt

PROFESORĖ A. ŽVIRBLIENĖ: ŽMONIŲ, KURIE PERSIRGO KORONAVIRUSU, SKIEPYTI NEREIKIA

Gyvybės mokslų centro profesorės Aurelijos Žvirblienės teigimu, naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės, persirgę COVID-19, turi antikūnų prieš virusą, kurie ne mažiau veiksmingi negu pati vakcina nuo koronaviruso. Todėl ekspertų taryba rekomenduoja neskiepyti žmonių, kurie yra persirgę koronavirusu.

„Moksliniai rezultatai leidžia mums tvirtai teigti, kad persirgimas sukuria apsaugą prieš virusą ir todėl rekomendacija būtų neskiepyti žmonių, kurie yra persirgę ir turi antikūnų prieš virusą“, – teigia A. Žvirblienė.

Pasak profesorės, moksliniai tyrimai buvo atlikti JAV bei Jungtinėje Karalystėje.

„Iki šiol trūko aiškių mokslinių duomenų, ar persirgę žmonės, kurie turi antikūnų prieš koronavirusą, turi atsparumą virusui. Visiškai neseniai pasirodė keletas rimtų mokslinių tyrimų rezultatų, kurie apima didelį skaičių žmonių. JAV buvo ištirta daugiau nei 3 mln. žmonių. Iš jų buvo paimti kraujo mėginiai ir palyginti žmonės, kurie turi antikūnų prieš virusą, su žmonėmis, kurie neturi. Tirta, kokia tikimybė užsikrėsti virusu. Pasirodė, kad tikimybė yra labai maža, tai dešimt kartų mažesnė tikimybė užsikrėsti žmonėms, kurie turi antikūnų, nei tie, kurie neturi. Ir nors užsikrečia, tai daugiausia tik besimptome infekcija. Labai lengvų formų. Antikūnų turėjimas prieš virusą ir persirgimo faktas užtikrina ne mažesnę apsaugą nei vakcinos“, – sakė profesorė.

Anot jos, antikūnai, kaip ir vakcina, veikia apie pusę metų.

„Tai atsako į klausimą ir išsprendžia problemą, ar persirgę žmonės yra apsaugoti. Tas atsakymas yra taip. Apsauga trunka mažiausiai pusę metų“, – sako A. Žvirblienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O

jei, kaip nemažai valdžiažmogių siūlo, nepasiskiepijusių laisvės ir teisės bus ribojamos, tai ir persirgę privalės skiepytis vien tam, kad nebūtų diskriminuojami?

taigi

Pasidarykit antikūnių tyrimą ir žinosit

Klausimas

Gali žmogus pasakyti kad yra persirges ,ar yra toks tyrimas, kurio pagalba būtų galima patikrinti ,ar tikrai yra persirges žmogus corono virusą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS