Profesorius S. Čaplinskas: reikia užkirsti kelią COVID-19 superplatintojams | kl.lt

PROFESORIUS S. ČAPLINSKAS: REIKIA UŽKIRSTI KELIĄ COVID-19 SUPERPLATINTOJAMS

  • 4

Profesorius Saulius Čaplinskas pasidalijo naujausiomis įžvalgomis apie koronaviruso situaciją. 

„Kodėl, norint sustabdyti COVID-19 pandemiją,  reikia užkirsti kelią superplatintojams?, – trečiadienį feisbuke klausė profesorius. – Vasario pabaigoje, kai JAV iš viso buvo diagnozuota mažiau nei 20 COVID-19 atvejų, „Biogen“ farmacijos kompanija surengė metinę konferenciją Bostone. Vėliau paaiškėjo, kad bent vienas  iš maždaug 200 dalyvių nešiojo SAS-CoV-2 virusą ir sukėlė didelį koronaviruso infekcijos protrūkį:  užsikrėtė mažiausiai 97 konferencijoje dalyvavę arba kartu su jais gyvenę žmonės. Ši konferencija tapo superplitimo renginiu, iš kurio virusas išplito ir į kitas JAV valstijas. Neseniai atlikto tyrimo duomenimis, vien tik Bostono srityje tai lėmė dešimtis tūkstančių infekcijos atvejų“, – S. Čaplinskas pasidalijo ir nuoroda, kurioje galima pamatyti, kaip nuo superplatintojų išplinta infekcija. Nuorodą galite rasti čia.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 2109 nauji COVID-19 ligos atvejai, dėl koronaviruso mirė 28 žmonės. Tai didžiausias per parą patvirtintų mirčių skaičius nuo pandemijos pradžios. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 64 tūkst. 621 asmenų, 38 tūkst. 514 – tebeserga, 25 tūkst. 278 – pasveiko. Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 547 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 282 užsikrėtusieji.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą šalyje, Vyriausybė trečiadienį įvedė papildomus ribojimus – uždraudė būriuotis daugiau nei dviem žmonėms, išskyrus šeimos narius, taip pat uždraudė laikinąją prekybą, parduotuvėms siūlo atsisakyti akcijų ir nuolaidų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaip baigsis sušiktas testavimas nebus ir skaičių. Čeinskai žinai puikiai kokį šūdą mali

Tai

Kokia spalva koki atsakyma reiškia? Kokia čia nesąmonė?

na

čia kaip ruso laikaias kai bažnyčia buvo uždrausta...ateina tie patys laikai, gą`sdinimai baudos ir draudimai. Bet kai paskaitai komentarus daug kam spaudimas patinka...matyut nedirba ir gyvena iš pašalpų. Bunkeriai VI forto rajone laisvi reikėtų visus psichuojančiuas patalpinti juk nieko baisaus Barbora atvežtų maistą ir sėdėtumėt sau kokius metus o po metų 200 eurų gautumėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS