Profesorius: vakcina neturi neigiamos įtakos spermai, o koronavirusas turi | kl.lt

PROFESORIUS: VAKCINA NETURI NEIGIAMOS ĮTAKOS SPERMAI, O KORONAVIRUSAS TURI

  • 4

„Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina neturi neigiamos įtakos spermai“, – teigia profesorius Saulius Čaplinskas, pasidalijęs tyrimų rezultatais.

„Vakcinos saugumu abejojančių nuogąstavimas, kad skiepai gali pakenkti vaisingumui, neturi pagrindo. Naujas Izraelyje atliktas tyrimas rodo, kad „Pfizer/BioNTech“ vakcina nuo COVID-19 nepažeidžia spermatozoidų. Surinkus 43 savanorių vyrų spermos mėginius prieš vakcinaciją ir mėnesį po vakcinacijos paaiškėjo, kad reikšmingai nepasikeitė nė vienas iš jų spermos parametrų – tūris, koncentracija ar judrumas. Norinčios pastoti poros turėtų skiepytis, nes vakcinacija neturi įtakos spermatozoidams, tuo tarpu ankstesni tyrimai parodė, kad koronaviruso infekcija neigiamai veikia spermą“, – feisbuke penktadienį dėstė profesorius.

S. Čaplinskas taip pat pasidalijo ir informacija, kad žmogui, pasiskiepijus vakcina nuo COVID-19, tam tikrais atvejais gali būti apsaugoti ir neskiepyti jo namų ūkio nariai.

„Paskiepytam asmeniui, kuris vis dėlto užsikrečia koronaviruso infekcija, yra daug mažesnė rizika perduoti virusą namų ūkio nariams palyginti su nevakcinuotu COVID-19 pacientu, nustatė didelis JK atliktas tyrimas. Anglijos mokslininkai ištyrė daugiau nei 365 tūkst. namų ūkių, kuriuose buvo sergančių COVID-19 infekcija, įskaitant daugiau nei 24 tūkst. namų ūkių, kuriuose koronaviruso indekso atvejis (pirmasis užsikrėtęs namų ūkio asmuo) buvo tas, kuris gavo bent vieną „Pfizer/BioNTech“ arba „AstraZenecos“ vakcinos dozę. Kai pirmoji dozė buvo sušvirkšta mažiausiai prieš 21 dieną (4107 tirtų namų ūkių), viruso perdavimo rizika nuo skiepytų asmenų jų namų ūkio nariams buvo 40–50 proc. mažesnė nei nuo neskiepytų COVID-19 pacientų. Abiejų vakcinų poveikis buvo panašus ir pradėjo ryškėti praėjus maždaug 14 dienų po pirmosios skiepo dozės. Nauji tyrimų duomenys rodo, kad vakcinos ne tik apsaugo nuo užsikrėtimo paskiepytą asmenį ar sumažina jo galimos infekcijos sunkumą, bet ir sumažina tikimybę perduoti infekciją artimų kontaktų metu“, – rašė profesorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Covid 19

Bet už tai vakcina smegenims turi įtakos.

babule

Kieno vezime sedi to ir giesme giedi, tokie propesoriai su savo nuomonem tik juokina zmones.

baba

profesoriau tu profesoriau po kokiu 5 metu zinosim ar kenkia ar ne kaip tada ciulbesi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS