Programa „Aš nesu liga“ siekiama suvaldyti vis didėjantį sergamumą vėžiu | kl.lt

PROGRAMA „AŠ NESU LIGA“ SIEKIAMA SUVALDYTI VIS DIDĖJANTĮ SERGAMUMĄ VĖŽIU

  • 1

Siekiant suvaldyti vis didėjantį sergamumą vėžiu, skatinant rinktis sveikesnį gyvenimo būdą ir taip išvengti tam tikrų vėžio formų, norint suteikti pacientams aktualią, patvirtintą informaciją, inicijuojama nekomercinė programa „Aš nesu liga“.

Jos autoriai, vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ kartu su Nacionaliniu vėžio institutu, kurs vaistinėms pritaikytą programą skirtą vėžio diagnozę išgirdusiems žmonėms ir jų artimiesiems.

Nuo 2020 m. veiksianti programa leis gyventojams bet kuriame šalies mieste kreiptis reikalingos pagalbos ir gauti patarimus, kaip sergant onkologine liga jaustis įmanomai gerai.

Nacionalinio vėžio instituto lep. direktorė dr. Sonata Jarmalaitė sako, kad teisingai elgiasi tie, kurie patarimo kreipiasi į vaistininką, po gydytojo tai yra kitas kompetentingas patarėjas.

„Kasmet Lietuvoje vėžys diagnozuojamas daugiau nei 18 tūkstančių žmonių. Tyrimais įrodyta, kad saugioje draugiškoje aplinkoje  žmogus turi didesnę tikimybę išgyti, psichologinis nusiteikimas labai svarbus ligos eigai. Pacientams kyla daugybė klausimų, kurių nespėjame atsakyti, todėl šis projektas leis pacientams ne ieškoti informacijos padrikuose tekstuose internete, o pas specialistus“, – sako Nacionalinio vėžio instituto vadovė.

Pasak jos, paciento konsultavimas yra jautriausias klausimas. Sergantiesiems ir jų artimiesiems dėmesio ir informacijos niekada nebus per daug. „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė teigia, kad vaistininkai jau dabar kas kartą matydami, jog pacientui reikalinga pagalba, konsultuoja jį ir padeda kuo gali. Šiuo metu kuriama programa leis vaistinėse gauti pilnavertę pagalbą tiek diagnozę išgirdusiam, tiek jo artimiesiems.

„Vaistininko profesija yra ir pašaukimas daryti gera. Padėti žmogui kai jam sunku ir reikia patarimo, dėmesio, užuojautos, sprendimo, kaip kiekvieną akimirką jaustis įmanomai gerai“, – teigia I. Damulienė.

GALERIJA

  • Programa „Aš nesu liga“ siekiama suvaldyti vis didėjantį sergamumą vėžiu
  • Programa „Aš nesu liga“ siekiama suvaldyti vis didėjantį sergamumą vėžiu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geras

paveikslas fone

SUSIJUSIOS NAUJIENOS