PSO perspėjo dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19 | kl.lt

PSO PERSPĖJO DĖL PRIVALOMOS VAKCINACIJOS NUO COVID-19

  • 5

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos padalinys antradienį pateikė perspėjimą dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19 ir paragino geriau apsaugoti šia liga šiuo metu gausiai sergančius vaikus.

Pasak padalinio vadovo Hanso Kluge, vakcinacijos prievolės turėtų būti „tik paskutinė išeitis ir taikomos tik išnaudojus visas kitas įmanomas skatinimo priemones“. Nors jis pažymėjo, kad atitinkamos prievolės kai kuriais atvejais paspartino skiepijimąsi, taip pat pridūrė, kad reikia įvertinti galimą tokių priemonių poveikį „visuomenės pasitikėjimui“.

PSO Europos padalinys atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu visose amžiaus grupėse stebimas infekcijų skaičiaus augimas, tačiau „didžiausias sergamumas fiksuojamas tarp 5–14 m. amžiaus vaikų.“

H. Kluge nurodė, kad vaikai riziką patiria ne tik patys, o ir kelia ją savo tėvams ir seneliams. Pasak jo, visose pradinėse mokyklose įprastu turi tapti geresnis patalpų vėdinimas ir kaukių dėvėjimas, taip pat reikia vengti mokyklų uždarymo ir nuotolinio mokymosi. „Nacionaliniu lygiu reikia diskutuoti apie vaikų skiepijimą“, – pridūrė H. Kluge.

PSO Europos regioną sudaro 53 valstybės ir teritorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Aš visa laiką galvojau kaip bus ta pasaulio pabaiga kaip tas dievas sunaikins pasaulį o pasirodo jam nereiks jo naikinti užteks išmintį žmonėms atimti ir jie patys susinaikins.

Lietuvis

Nu ką be kraujo praliejimo matau šitas marazmas nesibaigs

O

Pripirko marmalo,neturi kur dėti,tai vaikus kankins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS