PSO: omikron keliama rizika išlieka labai aukšta | kl.lt

PSO: OMIKRON KELIAMA RIZIKA IŠLIEKA LABAI AUKŠTA

  • 2

Omikron atmainos koronaviruso keliama rizika išlieka labai aukšta, vėlų antradienio vakarą pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Pasak PSO, praėjusią savaitę „nustatyta daugiau nei 21 mln. naujų infekcijos atvejų, o tai yra didžiausias savaitinis skaičius nuo pandemijos pradžios“. JT sveikatos agentūros teigimu, per savaitę iki sekmadienio infekcijų skaičiai išaugo 5 proc., palyginti su 20 proc. prieaugiu ankstesnę savaitę. „Pasauliniu lygiu fiksuotas lėtesnis sergamumo augimas“, – pažymėjo PSO.

Per tą patį laikotarpį taip pat patvirtinta dar beveik 50 tūkst. mirties atvejų, o tai yra beveik toks pat skaičius, kaip ankstesnę savaitę.

PSO ataskaitoje nurodoma, kad omikron pasaulyje vis labiau įsitvirtina kaip dominuojanti atmaina, lenkdama kitas žinomas atmainas, įskaitant deltą, alfą, betą ir gamą.

Nors organizacija pažymėjo, kad spartų omikron atvejų skaičiaus augimą 2021 metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais fiksavusios šalys dabar jau stebi sergamumo kreivės mažėjimą, „remiantis šiuo metu pasiekiamais duomenimis, omikron keliama rizika išlieka labai aukšta“.

PSO nurodė, kad atlikus kai kurių per pastarąsias 30 dienų surinktų mėginių genomo seką, omikron atmaina nustatyta 89,1 proc. atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aukštas išlieka

tik mūsų Arvydas Sabonis.

??

dar yra tuo tikinčių?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS