PSO: pandemija tikrai dar nesibaigė | kl.lt

PSO: PANDEMIJA TIKRAI DAR NESIBAIGĖ

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina koronaviruso priemones sušvelninusias šalis toliau aktyviai testuoti gyventojus.

„Pandemija tikrai dar nesibaigė“, - pirmadienį Ženevoje sakė Kate O‘Brien, PSO vakcinacijos skyriaus direktorė.  Vis dar gali atsirasti naujų viruso atmainų.

Dėl sušvelnintų ribojimų, anot K. O‘Brien, kyla naujos infekcijos bangos. Tai esą ne iš karto pasimato, nes daugelyje šalių dabar atliekama daug mažiau testų. Pareigūnė ragino šalių vyriausybes atsargiai švelninti ribojimus ir stebėti mirčių skaičius.

20 pasaulio šalių nuo koronaviruso paskiepyta mažiau nei 10 proc. gyventojų, sakė K. O‘Brien po nepriklausomos ekspertų tarybos, kuri patarinėja PSO skiepų klausimu, susitikimo. Dauguma šių šalių yra Afrikoje. Tai esą jau nesusiję su vakcinų trukumu. Šalys dabar mėgina išplėsti savo vakcinacijos programas. Sausį dar 34 šalys buvo paskiepijusios mažiau nei 10 proc. gyventojų.

Taryba dabar aiškinasi ir klausimą, kokia yra antrosios stiprinančiosios dozės nauda. Duomenų esą kol kas nepakanka, kad būtų galima pateikti rekomendaciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Špricas \\\\\.../////

Dar nesušvirštė viso marmalo bandomiesiems triušiams.Žudikai.

Anonimas

PSO: mes dar nesurinkom suplanuotu surinkti is bandos milijardu. Mes, PSO, b.y.b.i dedam ant jusu debiliski avinai.

Alex

PSO- idi naxui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS