PSO siekia įvertinti Rusijos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 klinikinius tyrimus | kl.lt

PSO SIEKIA ĮVERTINTI RUSIJOS SUKURTOS VAKCINOS NUO COVID-19 KLINIKINIUS TYRIMUS

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį išreiškė viltį, kad jai bus suteikta galimybė įvertinti Rusijoje sukurtos potencialios vakcinos nuo naujojo koronaviruso klinikinius tyrimus.

Prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paskelbė, kad Rusija pirmoji pasaulyje sukūrė tokią vakciną, nors galutiniai bandymai su daugiau nei 2 tūkst. žmonių turėtų prasidėti tik trečiadienį.

PSO duomenimis, su žmonėmis šiuo metu aktyviai išbandoma 28 iš daugiau nei 150 potencialių vakcinų, o tik šešios iš jų pasiekė 3-ąją fazę – paskutinį etapą, kai preparatai išbandomi su didelėmis žmonių grupėmis.

Gamalėjos tyrimų instituto ir Gynybos ministerijos sukurta Rusijos vakcina yra viena iš 28 tokių preparatų, pasiekusių klinikinio vertinimo etapą, tačiau PSO priskiria ją tik pradinei vystymo stadijai.

„PSO palaiko ryšius su rusų mokslininkais ir valdžios institucijomis ir tikisi peržiūrėti išsamią informaciją apie bandymus“, – pažymima šios Jungtinių Tautų agentūros pareiškime.

„PSO sveikina visus pasiekimus vykdant tyrimus ir kuriant COVID-19 vakcinas“, – priduriama dokumente.

Anot organizacijos, ji nuo sausio mėnesio padeda valdyti ir spartinti preparatų tyrimų ir kūrimo pastangas.

„Vakcinų tyrimai turėtų būti spartinami nenukrypstant nuo nusistovėjusių procesų visais vystymo etapais, siekiant užtikrinti, kad bet kokios vakcinos, kurias ilgainiui bus pradėta gaminti, būtų ir saugios, ir veiksmingos“, – pabrėžė PSO.

„Bet kokia saugi ir veiksminga vakcina nuo pandemijos būtų visuotinis gėris, tad PSO ragina leisti greitai, sąžiningai ir teisingai naudotis tokiomis vakcinomis visame pasaulyje“, – nurodė organizacija.

GALERIJA

  • PSO siekia įvertinti Rusijos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 klinikinius tyrimus
  • PSO siekia įvertinti Rusijos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 klinikinius tyrimus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kvaili būtų rusai, jei parduotų ją Vakarams. Tegul tie nevykėliai susikuria patys. Tik mūsų ........... paslapčia gaukit vieną dozę...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS