PSO: tuberkuliozė – daugiausiai gyvybių pasaulyje nusinešanti infekcinė liga | kl.lt

PSO: TUBERKULIOZĖ – DAUGIAUSIAI GYVYBIŲ PASAULYJE NUSINEŠANTI INFEKCINĖ LIGA

  • 1

Pasaulyje plintant koronaviruso infekcijai ir augant mirčių nuo jos skaičiui, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nori atkreipti dėmesį į tuberkuliozę, kuri iki šiol yra daugiausiai gyvybių pasaulyje nusinešanti infekcinė liga. Kasmet nuo jos miršta daugiau kaip milijonas žmonių, praneša „Deutsche Welle“.

Kovo 24-ąją dieną minint Tarptautinę tuberkuliozės dieną, PSO nori atkreipti dėmesį į šią infekcinę ligą, nuo kurios 2018 metais pasaulyje mirė maždaug 1,5 mln. žmonių. Kasdien vidutiniškai miršta daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

Tuberkuliozė pražudo daugiau žmonių nei bet kuri kita infekcinė liga, o dešimtys milijonų žmonių, patiriančių riziką susirgti tuberkulioze, vis dar neturi galimybės gauti prevencinių vaistų.

PSO teigia, kad kasmet maždaug 10 mln. žmonių užsikrečia tuberkulioze, todėl šalys turi dėti daugiau pastangų kovojant su pražūtingiausia pasaulyje infekcine liga.

Kaip teigiama, tuberkuliozę galima išgydyti per šešis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Piliete

Ačiū PSO informatoriams, kelia nerimą kad mūsų šalis yra kraštutinumų mėgėja, mato tik "tiesiąją", bet nesugeba pasukti galvos į kairę ir dešinę, nesugebam atsakingai , pastoviai vykdyti savo pareigas, ypač kontrolę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS