R. Lingienė apie COVID-19 statistiką: akivaizdu, kad tai nėra tai, ko tikimės | kl.lt

R. LINGIENĖ APIE COVID-19 STATISTIKĄ: AKIVAIZDU, KAD TAI NĖRA TAI, KO TIKIMĖS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pateikė informaciją apie koronavirusinės infekcijos plitimą ugdymo įstaigose. NVSC duomenimis, nuo mokslo metų pradžios 154 ugdymo įstaigose registruota 319 COVID-19 atvejų.

„Šio ryto duomenimis, nuo rugsėjo 1-osios 154 ugdymo įstaigose buvo registruoti 319 COVID-19 infekcijos atvejų ir jie nustatyti 204 vaikams, iš kurių 11 yra ikimokyklinio amžiaus, taip pat 93 pedagogams ir 22 darbuotojams, kurie nedalyvauja ugdymo procese“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Lingienė.

„Iš viso dėl didelės rizikos sąlyčio buvo izoliuoti 2597 asmenys ugdymo įstaigose“, – taip pat informavo ji, akcentuodama, kad šis skaičius nuolat kinta.

R. Lingienė taip pat informavo, kad vidinis infekcijos plitimas nustatytas 23 ugdymo įstaigose.

„Tai, mano nuomone, nėra daug, ir ugdymo įstaigos, specialistų vertinimu, yra tikrai gerai pasirengusios šios infekcijos rizikos valdymui“, – pabrėžė ji.

Serga 250 sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų

NVSC atstovės teigimu, nuo pandemijos pradžios buvo registruoti 666 COVID-19 infekcijos atvejai sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

„Šiuo metu jų tebeserga 250. Per rugsėjo ir spalio mėnesius iš viso buvo patvirtinti 247 atvejai sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams“, – pranešė R. Lingienė.

Visgi kai registruojama daugiau nei 100 atvejų kiekvieną dieną, akivaizdu, kad tai nėra tai, ko tikimės ir dėl ko dirbame.

Jos teigimu, didžiausią rūpestį kelia Šiaulių Respublikinė ligoninė, LSMU Kauno ligoninės Kardiologijos skyrius, Kuršėnų ligoninės Slaugos skyrius, kuriame buvo nustatyta 11 atvejų.

„Šiandien kalbant su kolegomis paaiškėjo, kad tokių atvejų yra dar registruota ne mažiau nei 10. Taip kad ši ligoninė tikrai kelia didelį rūpestį“, – penktadienį spaudos konferencijos metu sakė R. Lingienė.

Pasak epidemiologės, rūpestį kelia ir Radviliškio socialinių paslaugų centras.

„Be abejo, ir Vilniaus Santaros klinikose yra atvejų. Virusas grįžo į sveikatos priežiūros įstaigas su trenksmu“, – apmaudo neslėpė R. Lingienė.

Ji pakartojo, kad į šias įstaigas virusas grįžo dėl darbuotojų veiklos po darbo.

Užsikrėtimų COVID-19 skaičius išlieka stabilus

R. Lingienė sako, kad situacija ir toliau išlieka stabili, nors užsikrėtusiųjų skaičiai pastaruoju metu dideli.

„Užsikrėtimų skaičius kurį laiką išlieka gana stabilus – šiek tiek daugiau nei 100 (atvejų – ELTA). (...) Didelių svyravimų nėra. Visgi kai registruojama daugiau nei 100 atvejų kiekvieną dieną, akivaizdu, kad tai nėra tai, ko tikimės ir dėl ko dirbame. Stebime tendenciją, kad užsikrėtusių asmenų skaičius, kurių užsikrėtimo grandinės nepavyksta nustatyti trečią mėnesį, išlieka stabilus, apie 20 proc.“, – spaudos konferencijoje penktadienį teigė ji.

R. Lingienė taip pat pažymėjo, kad jau kelios dienos nebefiksuojama COVID-19 susirgimo atvejų Raseinių ligoninėje bei policijoje, kur anksčiau buvo stebėtas koronaviruso protrūkis.

„Vakar nefiksavome atvejų, susijusių su Radviliškio ligonine, ir apskritai paskutinis atvejis čia buvo fiksuotas spalio 4 dieną. Su šia ligonine susiję 168 užsikrėtimo atvejai. Taip pat nuo rugsėjo 27 dienos nebefiksuojame atvejų Raseinių policijoje. Iš viso turime 39 su šia institucija susijusius atvejus. Tikimės, kad policijos pareigūnai greitai galės vykdyti savo tiesiogines pareigas“, – teigė R. Lingienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Info

Statistiškai patikrinau kokioje pozicijoje mes randamės pasaulyje.Iš pateiktų 216 pasaulio Valstybių mes šiai dienai randamės 118 vietoje...Estai 138,latviai 148 vietoje.Čia turima omeny,kad žemyn lentelėje-virusologinė padėtis geresnė.7 kartus susergamumas didesnis nei estų,ir du kart nei latvių per parą... Dabar palyginau pan. teritorijos Valstybę - tokią kaip Šri Lanka.Teritorija beveik identiška Lietuvai.Šri Lankoje gyvena apie 20 milijonų,gyventojų tankis kv.km. Šri Lankoje 5 kartus didesnis nei Lietuvoje,pačių gyventojų 7 kart daugiau.O sergamumas Lietuvoje 2020.10.15 d. duomenimis - 255 per parą...Šri Lankoje - 54 . Vadinasi 5 kartus pas mus daugiau...Lyg ir civilizuota Valstybė,turime neblogą medicinos lygį.Ko trūksta-disciplinos,koordinavimo,žinių,klimatas įtakoja,ar negalim kai kur sustoti,kai ko atsisakyti dėl tvarkos,sveikatos...Yra kur pamąstyti...

Anonimas

R.Lingienė nežino, kad mokyklos darbuotojai neaprupinami apsaugos priemoniemis pagal Darbo kodeksą? Reikia anonimimę Lietuvos mokyklos darbuotojų apklausą dėl apsaugos priemonių. Ir tokią apklausą turi padaryti žurnalistai ir teisininkai, darbo apsaugos inspekcijos darbuotojai, o ne mokyklos direktoriai ir miesto švetimos darbuotojai.

Anonimas

Mokytojai Klaipėdoje perka kaukės darbui už savo pinigus. Kur darbo apsauga ir Darbo kodeksas? Miesto ir Respublikos valdžia nemato įstatimo pažeidimus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS