Reabilitacija persirgus COVID-19: pratimai, kuriuos galima atlikti namuose | kl.lt

REABILITACIJA PERSIRGUS COVID-19: PRATIMAI, KURIUOS GALIMA ATLIKTI NAMUOSE

  • 0

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) informacija, Kauno klinikų reabilitacijos specialistai parengė ir adaptavo reabilitacijos, persirgus COVID-19, gaires ir pateikė patarimus, kaip greičiau atsistatyti po ligos namuose.

„COVID-19 infekcija nėra ūminis vos 10–14 dienų trunkantis susirgimas. Deja, kas penktam sergančiajam liga palieka liekamuosius požymius“, – pastebi Kauno klinikų Reabilitacijos klinikos vadovas profesorius Raimondas Kubilius.

Anot profesoriaus, liekamieji požymiai yra dusulys nedidelio fizinio krūvio metu, didžiulis nuovargis ir silpnumas bei pažintinių funkcijų aštrumo sumažėjimas, kuomet pacientui išnyksta ar susilpnėja trumpalaikė atmintis, rodos, jis nesugeba atlikti įprastinių veiklų namuose, kokias galėdavo atlikti iki susirgimo.

Pokovidinis sindromas gali trukti šešis mėnesius ir ilgiau. Tačiau, kad padėtume sau, mažinant mus varginančius simptomus, ir galėtume grįžti į iki tol buvusį fizinį aktyvumą, pagrindinis raktas yra kasdieninis fizinis aktyvumas“, – sako profesorius.

Pratimus, padėsiančius greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą, rasite vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS