Kontaktavusiems su sergančiais COVID-19 žmonėmis – izoliacija nebeprivaloma | kl.lt

KONTAKTAVUSIEMS SU SERGANČIAIS COVID-19 ŽMONĖMIS – IZOLIACIJA NEBEPRIVALOMA

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nusprendė nuo trečiadienio nebetaikyti izoliacijos reikalavimo kontaktą su sergančiuoju turėjusiems asmenims.

Kaip antradienį pranešė ministerija, izoliuotis nuo šiol turės tik tie, kurie gaus teigiamą PGR tyrimo arba antigeno testo atsakymą arba žmonės, laukiantys patvirtinamojo COVID-19 tyrimo rezultato.

„Sprendimas atšaukti privalomą izoliaciją sąlytį turėjusiems asmenims priimtas dėl stebimos situacijos, kai asmenys, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, dažnai nenurodo kartu gyvenančių asmenų, kaip sąlytį turėjusių, todėl jie faktiškai nėra izoliuojami“, – rašoma pranešime.

„Sprendimas atsisakyti privalomos izoliacijos taip pat susijęs su stebima gerėjančia epidemiologine situacija: stebimas sergamumo COVID-19 mažėjimas, mažėjantis pandemijos pagreitis“, – teigiama jame.

SAM teigimu, sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga turėjusiems žmonėms, kuriems izoliavimas buvo paskirtas iki įsakymo įsigaliojimo dienos, izoliavimo terminas gali būti nutrauktas. Dėl to gyventojai turi kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

Kaip ir iki šiol, sąlytį su sergančiuoju turėjusiems žmonėms išliks rekomendacija stebėti savo sveikatą, reguliariai atlikti savikontrolės testus, dirbti nuotoliniu būdu, dėvėti veido kaukes.

Šis pakeitimas reiškia, kad sąlytį turėjusiems asmenims taip pat nebebus išduodami nedarbingumo pažymėjimai.

Nuo sausio pabaigos izoliacija buvo privaloma tik turėjus kontaktą šeimoje.

Dalis Europos valstybių taip pat priima sprendimus dėl keičiamos COVID-19 valdymo strategijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Adva"kotas \\\\\\.../////

Kada tuos biznierius mirtimi, pradės į kaliūzę sodinti?

Korona \\\\\.../////

Tik kada daėjo,kad ta pizdemija vagių išmislas.O kiek žmonių pražudė,nes 2 metus nuo visko negygė.

Nustokite pone Dulky

kasdien po naują " patvirtinimą " tvirtinti ! Gydyti pradėkite sergančius ! Kodėl šeimos gydytojai netikrina kokios būklės yra sunkiai sirgę ar persirgę ? Naikinate viską prie ko prisiliečia te liberkonservatos ! Jūsų šūkis " gydytis namie " jau turi pasekmes - perteklinį mirštamumą ! Mes vėl ES pirmaujame !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS